''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Νέες προκλήσεις των σχισματικών στην Ουκρανία-Φωτιά σε εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας και ξεσπίτωσαν ιερέα

Νέες προκλήσεις των σχισματικών στην Ουκρανία-Φωτιά σε εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας και ξεσπίτωσαν ιερέα
'Αγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά σε μια εκκλησία νοσοκομείου που χτίστηκε προς τιμήν του ιερομάρτυρος Παντελεήμονα στην πόλη της Kovel, στην περιοχη Volyn της Ουκρανίας.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Μαΐου, ενώ οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο και στις δύο πλευρές. Οι πυροσβέστες, οι οποίοι κλήθηκαν από έναν αυτόπτη μάρτυρα, κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.
Η εκκλησία δεν έχει καταστραφεί, αλλά η φωτιά κατέστρεψε το κτίριο του κυριακάτικου σχολείου που βρίσκεται στο υπόγειο.
Η επισκοπή υποστηρίζει πως μια τοπική εφημερίδα, είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο ζητώντας μία από τις εκκλησίες του νοσοκομείου Κοβάλ να δοθεί στο αυτοαποκαλούμενο "Πατριαρχείο Κιέβου", ακριβώς μια εβδομάδα πριν από το περιστατικό.
Σαν να μην έφτανε αυτό το περιστατικό. στην ίδια περιοχή ο ιερέας Rostislav Shoemaker κατεγγέλει παρενόχληση από τους σχισματικούς.
Όπως αναφέρει, με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά, πρόκειται να υποστεί έξωση από το σπίτι στο οποίο διαμένει η οικογένειά του για περισσότερα από 17 χρόνια!
Οι εμπνευστές της πράξης αυτής είναι οι διαφωνούντες, με επικεφαλής τον τοπικό επιχειρηματία και αναπληρωτή επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου του Volyn  Andrew Toorak.
Το Σάββατο 23 Μαΐου ο ιερέας ήρθε αντιμέτωπος με εκπροσώπους του συμβουλίου του χωριού και τοπογράφου, οι οποίοι χωρίς ειδοποίηση άρχισαν τη μέτρηση της γης, αγνοώντας το αίτημα του πατέρα Rostislav να του εξηγήσουν τι συμβαίνει.
"Είχαν έτοιμα όλα τα έγγραφα, με τα οποία τόσο η γη όσο και το σπίτι πέρασαν στην ιδιοκτησία του (σχισματικού Πατριαρχείου) UOC-KP. Για την έξωση του ιερέα και της οικογένειάς του δόθηκε μια εβδομάδα περιθώριο", σύμφωνα με δηλώσεις.
Οι Θρησκευτικές συγκρούσεις στο χωριό Uhryniv συνεχίζονται για περίπου ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πιστοί οι οποίοι παρέμειναν πιστοί στην κανονική Εκκλησία, βιώνουν συνεχώς παρενοχλήσεις από τους υποστηρικτές του «Πατριαρχείου Κιέβου» και προσωπικά από τον Αντρέι Toorak.

Από agioritikovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου