''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι της Παλμύρας – Το Ισλαμικό Κράτος σφάζει αμάχους

Γέμισαν πτώματα οι δρόμοι της Παλμύρας – Το Ισλαμικό Κράτος σφάζει αμάχους
Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει τουλάχιστον 400 ανθρώπους στην Παλμύρα μόλις τις 4 πρώτες ημέρες κατοχή της πόλης, σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Συρίας.

Ακτιβιστές από την Παλμύρα αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές εκτελούν μαζικά ανθρώπους μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών στρατευμάτων από την περιοχή και την είσοδό τους στην πόλη.
Οι τζιχαντιστές στις πόλεις που κατακτούν συνηθίζουν να σφάζουν μαζικά ανθρώπους και να καταστρέφουν αρχαία μνημεία τα οποία θεωρούν ειδωλολατρικά.
«Οι τρομοκράτες σκότωσαν περισσότερους από 400 ανθρώπους… και ακρωτηρίασαν τα πτώματά τους υπό το πρόσχημα ότι συνεργάζονταν με την κυβέρνηση και δεν εκτελούσαν τις εντολές τους» μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας επικαλούμενο κατοίκους της πόλης.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, δεκάδες από τα θύματα ήταν δημόσιοι υπάλληλοι. Μεταξύ αυτών ήταν η προϊσταμένη των νοσηλευτών του νοσοκομείου της πόλης και όλα τα μέλη της οικογένειάς της.
Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο βίντεο στα οποία μαχητές διακρίνονται να κάνουν έρευνες από αίθουσα σε αίθουσα σε κυβερνητικά κτίρια και να κατεβάζουν πορτρέτα του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και του πατέρα του.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καταγράφει τις εξελίξεις στη Συρία μέσα από ένα δίκτυο πηγών που διαθέτει εντός της χώρας, ανέφερε ότι ορισμένοι άνθρωποι στην Παλμύρα αποκεφαλίστηκαν, όμως δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.
Ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, είπε μόνο ότι τις προηγούμενες ημέρες, πριν από την πτώση της πόλης, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 300 στρατιώτες και πολλοί περισσότεροι «έχουν εξαφανιστεί και δεν είναι σαφές το πού βρίσκονται».
Να επισημάνουμε εδώ ότι το εν λόγω Παρατηρητήριο, μια αντικυβερνητική ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο, συνηθίζει να δείχνει «αδυναμία» στην καταμέτρηση των θυμάτων των τζιχαντιστών.
Η Daily Mail γράφει ότι οι 400 νεκροί στην Παλμύρα είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που επικαλείται η Daily Mail, οι δρόμοι της Παλμύρας είναι στρωμένοι με πτώματα.
Αξιωματούχοι της Συρίας δήλωσαν ότι ο κυβερνητικός στρατός αναπτύσσει δυνάμεις στην περιοχή ώστε να ανακαταλάβει την πόλη από το Ισλαμικό Κράτος.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, Ταλάλ Μπαράζι, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος «διαπράττει μαζικές σφαγές μέσα στην Παλμύρα από την πρώτη στιγμή που την κατέλαβε». Επίσης ο ίδιος είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος πήρε ομήρους αμάχους, μεταξύ των οποίων και γυναίκες, και τους μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία.

Από  tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου