''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Νεπάλ μετά τον σεισμό: Οι χριστιανοί υφίστανται διακρίσεις στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας

Η μεγαλύτερη μερίδα χριστιανών του Νεπάλ υφίστανται διακρίσεις στη διανομή της βοήθειας στα θύματα του σεισμού που έπληξε τη χώρα στις 25 Απριλίου. Αυτό αναφέρθηκε στις 8 Μαΐου από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Open Doors» που είναι υποστηρικτής των δικαιωμάτων των χριστιανών.

Η ΜΚΟ αναφέρεται στον πάστορα Ramesh Bishta, ο οποίος είπε ότι κατά τη διάρκεια της διανομής των βασικών αναγκών των χριστιανών συχνά απλά αγνοούνται. «Είμαι εξοργισμένος από το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μέρες, κανείς από εμάς δεν πήρε ούτε ένα κιλό ρύζι από την κυβέρνηση ή τις ΜΚΟ, - λέει ο πάστορας. - Τα μέλη της κοινότητας μας μοιράζονται αυτά τα λίγα που έχουν απομείνει, αλλά όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, και η έλλειψη τροφής είναι αισθητή πολύ έντονα ».
Στους Χριστιανούς, που είναι το λιγότερο από το 3% του πληθυσμού του Νεπάλ, σχεδόν δεν δίνουν προσοχή, λέει η ΜΚΟ. Πολλοί Χριστιανοί από το σεισμό έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά αν η εκκλησία είχε αναγνωριστεί επίσημα από τις αρχές, δεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποιες πρόσθετες προκλήσεις όπως η ταφή των νεκρών. "Όταν ένας Χριστιανός πεθαίνει, δεν θάβεται στο νεκροταφείο - είπε ο πάστορας Sundar. - Πρέπει να βιαστούμε και κρυφά, μερικές φορές ακόμη και τη νύχτα, να παρουμε το σώμα και να το θάψουμε. Μερικές φορές οι  Ινδουιστές βάζουν εμπόδια για εμάς. Κάποιες φορές για να ταφεί ο θανών πρέπει να σκάψουμε ακόμη και τρεις φορές ... "

Από ekklisiaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου