''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Εκτέλεσαν τζιχαντιστές ντυμένοι με πορτοκαλί φόρμες! – ΣΟΚ στο Ισλαμικό Κράτος.

Η οργάνωση Ισλαμικός Στρατός ή Στρατός του Ισλάμ (Jaysh Al Islam) ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από ομαδική εκτέλεση τζιχαντιστών αιχμαλώτων της που μάχονταν για το Ισλαμικό Κράτος. Ενδιαφέρον έχει ότι οι ισλαμιστές εκτελεστές είναι ντυμένοι με πορτοκαλί φόρμες, όπως συνήθως τα θύματα των τζιχαντιστών, ενώ οι τζιχαντιστές με τις μαύρες στολές των δημίων που συνηθίζουν.
Το μήνυμα της εικόνας είναι σαφές. Οι δήμιοι έγιναν τα θύματα και τα θύματα οι εκτελεστές. Οι τζιχαντιστές είναι σιδηροδέσμιοι, κουβαλάνε και εκείνες τις μεγάλες σιδερένιες μπάλες που παραπέμπουν σε κατάδικους άλλων εποχών. Οι εικόνες έχουν προκαλέσει σοκ στο Ισλαμικό Κράτος.
army_of_islam2
Η οργάνωση Jaysh Al Islam αν και αποτελείται από σαλαφιστές και άλλους φανατικούς ισλαμιστές (θα μπορούσε να τους αποκαλέσει κάποιος μέχρι και τζιχαντιστές), βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση τόσο με το Ισλαμικό Κράτος όσο και με την κυβέρνηση της Συρίας. Συμμετέχουν στο Ισλαμικό Μέτωπο και υποστηρίζουν ότι η δύναμή τους ανέρχεται σε περίπου 25.000 άνδρες.
Η οργάνωση μάχεται στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, και έχει υπό τον έλεγχό της τα προάστια Ντούρνα και ανατολική Γκούτα. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συγκρότηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και υποστηρίζεται οικονομικά από τη Σαουδική Αραβία.
Ο ηγέτης της οργάνωσης, Ζαχράν Αλούς (Zahran Alloush), είναι γιος Σαουδάραβα ιμάμη.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου