''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τζιχαντιστές: Φτάσαμε στη Ρώμη, θα γκρεμίσουμε το Κολοσσαίο.

 
«Απόβαση» στην Ιταλία έχουν πραγματοποιήσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αναγγέλλοντας την άφιξη τους με καρτ ποστάλ... και απειλώντας ιταλικές πόλεις όπως Ρώμη και Μιλάνο.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη μπει σε ιταλικά εδάφη και προειδοποιούν: «Είμαστε στους δρόμους σας».

Με κάρτες που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και αναγράφουν «Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται στη Ρώμη και το Μιλάνο», ενώ πίσω τους διακρίνονται οχήματα της ιταλικής αστυνομίας, το Κολοσσαίο, το Ντουόμο του Μιλάνου και κεντρικές πλατείες ιταλικών πόλεων.


Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, ωστόσο, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για την γνησιότητα των μηνυμάτων αυτών, ενώ ενδέχεται να αποτελεί «έργο» ενός μεμονωμένου ανθρώπου.
Οι καρτ-ποστάλ προπαγάνδας είναι γραμμένες στο χέρι στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα αραβικά, ενώ ο δημιουργός τους έχει σκιτσάρει και το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς για την γνησιότητα των αναρτήσεων είναι το γεγονός ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαφορετικές κάρτες είναι όμοιος, γεγονός που παραπέμπει σε έναν «εμπνευστή» που ενδεχομένως να επιθυμεί να σπείρει τον πανικό.
 
 
«Είμαστε παντού», «Βρισκόμαστε στους δρόμους σας», «Εστιάζουμε στους στόχους, περιμένοντας την ώρα μηδέν», γράφουν τα μηνύματα, τα οποία σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας αποτελούν προϊόν καθαρής προπαγάνδας και στόχο έχουν τον ψυχολογικό πόλεμο.
 
 
«Δεν υπάρχουν ικανά στοιχεία για να υπάρξει συναγερμός. Υπάρχει τζιχάντ μόνο στα λόγια», επισημαίνουν οι Ιταλοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου