''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Οι 10 κορυφαίες στρατηγικές χειραγώγησης των ανθρώπων.

Απόδοση από τη γαλλική γλώσσα: Βάσια Ζαριφοπούλου
Σας έχει δοθεί η δυνατότητα να κυβερνήσετε ένα λαό και θέλετε να κάνετε ό, τι επιθυμείτε, με όποιον επιθυμείτε, χωρίς αυτοί οι άνθρωποι να σας σπάνε τα νεύρα με τις απαιτήσεις τους;

Ιδού 10 στρατηγικές για την επίτευξη του στόχου σας:

1. Αποσπάστε την προσοχή τους με ψυχαγωγία

Δημιουργήστε μια συνεχή πλημμύρα περισπασμών, π.χ., φεστιβάλ, παραστάσεις, τηλεοπτικές εκπομπές κλπ, και προσφέρετε ασήμαντες πληροφορίες, π.χ., τι εξυπηρετούν οι ‘βεντέτες’ αυτού του κόσμου, για να εκτρέψετε την προσοχή των ανθρώπων από αυτό που εσείς εκείνη την ώρα πράττετε.

2. Δημιουργήστε προβλήματα και στη συνέχεια προτείνετε λύσεις

Αναπτύξτε, π.χ., την αστική βία, έτσι ώστε οι άνθρωποι, φοβισμένοι, να απαιτούν την ψήφιση νόμων για την ασφάλειά τους, εις βάρος της ελευθερίας τους. ΄Η δημιουργήστε μια οικονομική κρίση (πω πω, χτυπήσαμε κόκκινο!) για να περάσετε ανώδυνα τις περικοπές στον τομέα της υγείας και της παιδείας.

3. Κινηθείτε σταδιακά

Θέλετε να γίνει αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο; Εφαρμόστε το σταδιακά, λίγο περισσότερο εδώ, λίγο λιγότερο εκεί. Αυτή είναι η τεχνική του βατράχου που βουτάμε σε νερό το οποίο θερμαίνεται σταδιακά, τόσο καλά έτσι ώστε όταν το νερό βράσει, ο βάτραχος να μην το έχει αντιληφθεί.

4. Αύριο, αύριο (χασομέρι-χασομέρι)

Ανακοινώστε ότι μία αντιλαϊκή απόφαση θα εφαρμοστεί μόνο στο μέλλον. Αυτό δίνει στους ανθρώπους το χρόνο για να συνηθίσουν στην ιδέα και να πιστέψουν ότι όλα στο μεταξύ θα βελτιωθούν, ήτοι η τεχνική του βατράχου, αλλά περισσότερο απλωμένη στον χρόνο.

5. Ο μπαμπάς ξέρει τι είναι για το καλό σας

Μιλώντας στους ανθρώπους σαν να είναι παιδιά ή βλάκες, οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν με την νοητική κατάσταση ενός παιδιού ή ενός βλάκα.

6. Συγκινήστε

Κλασική τεχνική, που επιτρέπει το βραχυκύκλωμα της κριτικής σκέψης των ανθρώπων και την εμφύτευση στο υποσυνείδητό τους ιδεών, επιθυμιών, φόβων, παρορμήσεων ή συμπεριφορών, ειδικά αν η στρατηγική αυτή συνδέεται με την στρατηγική Νο 1.

7. Μειώστε την παιδεία

Μειώστε την ποιότητα της παιδείας των ανθρώπων, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας να τους απομονώνει ακόμη περισσότερο από την ισχύ του καθεστώτος.

8. Δοξάστε την βλακεία

Αναδείξτε την βλακεία, την χυδαιότητα και την άγνοια σε μια ‘cool’ κατάσταση, και χλευάστε τους διανοούμενους και τους ειδήμονες.

9. Κάντε τους να πιστέψουν ότι ο καθένας φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την ατυχία του

Με αυτόν τον τρόπο, αντί να εξεγείρονται, οι άνθρωποι χάνουν την αυτοεκτίμησή τους, αισθάνονται ενοχή και πέφτουν σε κατάθλιψη. Η κατάθλιψη αναστέλλει τη δράση. Καμία ενέργεια, καμία επανάσταση.

10. Κρατήστε κάποιες γνώσεις για εσάς

Διατηρήστε για εσάς τις νέες ανακαλύψεις των επιστημονικών, ψυχολογικών και κοινωνικών πεδίων.. Αυτό θα σας κάνει να προπορεύεσθε έναντι του λαού. Και δεδομένου ότι η γνώση είναι δύναμη, μπίνγκο!

Πηγή: Par Monique Crépault le 3 avril, 2015 http://actualites.sympatico.ca/nouvelles/blogue/top-10-strategies-manipulation-peuple
http://www.freepen.gr/2015/04/10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου