''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ποια κόμματα στην Ευρώπη στηρίζουν τον Πούτιν- Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Economist

Ποια κόμματα στην Ευρώπη στηρίζουν τον Πούτιν- Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Economist
Μία λίστα με τα λιγότερο ή περισσότερο φιλικά προς τη Ρωσία κόμματα δημοσιεύει ο Economist, τοποθετώντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, με τη συμμετοχή δύο κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

   «Λαϊκά κόμματα, τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά, πολλά υπέρ της Ρωσίας, είχαν καλή επίδοση στις περασμένες ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου το ένα τέταρτο των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο», σημειώνει σε άρθρο του ο Economist, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός έχει αυξήσει τους φόβους για τη δημιουργία ενός συνεκτικού φιλορωσικού μπλοκ στο Στρασβούργο.
Στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ «κλίνει προς τη Ρωσία. Στις 11 Φεβρουαρίου ο Νίκος Κοτζιάς, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, πήγε στη Μόσχα -η πρώτη του επίσκεψη σε ένα ξένο κράτος εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψυχρός ως προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, και αντίθετος με την επέκταση τους», αναφέρει το άρθρο. Ο Economist σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι και το Podemos στην Ισπανία, που βρίσκεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, είναι σε γενικές γραμμές φιλορωσικό, ενώ ο αρχηγός του έχει κατηγορήσει τη Δύση για διπλά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση της Ρωσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου