''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΝΤΟΝΕΤΣΚ: H ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΙΒΗΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 500Μ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΡΩΣΟΥΣ.

Иверский монастырь
(μοναστήρι Ιβήρων στην ελληνικής σαλονικιώτικης επινόησης κυριλλική)
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ


 

To oυκρανικό πυροβολικό μεταμόρφωσε σε ερείπια το μοναστήρι της Παναγίας των Ιβήρων που βρίσκεται σε μια ακτίνα 500μ από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ. Το ιστορικό και αρχιτεκτονικό αυτό μνημείο είναι διάτρητο από τα πυρά του μίσους των ουκρανών. Βεβήλωσαν ως και το παρακείμενο κοιμητήριο όπου έχουν ταφεί κάτοικοι της πόλης. Έσπασαν σταυρούς, ξέθαψαν τους νεκρούς.Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολύμηνων καταιγιστικών βομβαρδισμών. Φαίνεται ότι το αεροδρόμιο όχι μόνο είχε άγιο αλλά μάλιστα την Παναγία και ποιά αυτή των Ιβήρων.

 

Το εσωτερικό και το εξωτερικό του ναού έχει μεταβληθεί σε ερείπια από τα θραύσματα των οβίδων. Ο τρούλος με τον σταυρό κατέπεσαν, τοιχογραφίες καταστράφηκαν….. Η πολιτοφυλακή είχε πληροφορήσει τους αντιπάλους ότι δεν κατείχε θέσεις στον ιερό χώρο.
 

Αλλά αυτοί συνέχισαν ακάθεκτοι το έργο τους μεταφέρει το LIFEnews (σσ. σαν τους γερμανοναζιστές που έμπαιναν επί κατοχής στα ιερά και με τα αυτόματα θέριζαν τον εσταυρωμένο κραυγάζοντας σε ντελίριο πυροβολούμε τον εβραίο Ιησού). Εκπρόσωποι της Λαικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απηύθυναν στους επιθεωρητές του OSCE πρόσκληση να επισκφθούν τη μονή για να εκτιμήσουν τις καταστροφές. Το Νοέμβριο το LIFEnews μετέδωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη μονή με βόμβες φωσφόρου….. και εωσφόρου. (LIFEnews 23/1/15)


Oι ελληνορωσικοί δεσμοί είναι ακατάλυτοι. Είναι αίματος και πνεύματος…… αίματος ευχαριστιακού και πνεύματος μυσταγωγικού ….οι κώδικές μας είναι ακατάρριπτοι είναι το Α και το Ω …….η γλώσσα μας κοινή η κυριλλική……….. η ορθοδοξία είναι όμορφη ακόμη και στα ερείπια…….. οι άγγελοι φτερουγίζουν πιο εύκολα οι αγιομορφές σαλεύουν στις εκρήξεις …….η φλογοβόλα λάμψη τους θα κάψει το Νέρωνα Ποροσένκο το υγρόν τους πυρ …….χαλαζόπτωση με το πνεύμα του Ν. Γαβριήλ Πεντζίκη εδώ από την όμορφη Θεσσαλονίκη που λέει και το τραγούδι και είναι όμορφη γιατί είναι βυζαντινή……… καστροφορεμένη …..καλή ψήφο εγώ κρατώ ψηφίδα στο χέρι μου …….από τούτο εδώ το μικρό το μεγάλο θαύμα …περνάω κάτω από τα τόξα της Ανατολής και σας χαιρετώ……….


dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου