Στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη των συμπερασμάτων στα οποία έχουν καταλήξει οι επιστήμονες για τον νεκρό που βρέθηκε στον εντυπωσιακό τάφο της Αμφίπολης, στον λόφο Καστά.

Μέσα στις επόμενες ώρες και με καταληκτική ημερομηνία τις 20 Ιανουαρίου, οι δύο ανθρωπολόγοι που ανέλαβαν την μακροσκοπική μελέτη του σκελετού, θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, αφού ολοκλήρωσαν το πόρισμά τους και το παρέδωσαν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τη διαδικασία εξέτασης του οστεολογικού υλικού, που έχει μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία υπό άκρα μυστικότητα, έχουν αναλάβει η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία, και η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου με ειδίκευση στη φυσική ανθρωπολογία Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.

Τα στοιχεία που αναμένεται να αποκαλυφθούν αφορούν στο φύλο, την ηλικία, τη ζωή και ίσως τα αίτια θανάτου του νεκρού που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού συγκροτήματος στην Αμφίπολη.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο οι επιστήμονες να δώσουν και περισσότερες πληροφορίες για τη γεωφυσική διασκόπηση που διενεργείται στον λόφο Καστά, όπως είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες η ΓΓ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.

http://www.hellasforce.com