''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Γιατί αυξήθηκε η κυκλοφορία τουρκικών και σκοπιανών αυτοκινήτων στον ευρύτερο χώρο του ¨ Τάφου της Αμφίπολης¨ ;;;

Φώτο από kentriPotideas
Κάνουν τουρισμό στις πανέμορφες αμμουδιές του Κόλπου του Ορφανού (  Ασπροβάλτα, Σταυρός Χαλκιδικής, Εκβολές Στρυμόνα) και καλά κάνουν.
ΜΑΤΙΑ και ΑΥΤΙΑ ανοικτά.
Η Ελληνική κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενίσχυσε με αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις την προστασία του χώρου των ανασκαφών στην περιοχή της Αμφίπολης.
Αναρωτιόμαστε αν η προ ημερών στρατιωτική άσκηση των ΕΕΔ για την προστασία του ποταμού Στρυμόνα συσχετίζεται με το γεγονός αυτό;Σύμφωνα με την  Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 31ης Ιουλίου 2014, στα πλαίσια άσκησης ¨Πυρπολητής 6/14¨, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση μετάβαση τμήματος Ειδικών Δυνάμεων στην περιοχή Νέων Κερδυλίων και προστασία της Γέφυρας του ποταμού Στρυμόνα (Εγνατία οδός). veteranos.gr
Όμως στέλνει ένα μήνυμα στον κ Ερντογάν ¨να μην λοξοκοιτάζει κατά Θράκη και Θεσσαλονίκη πλευρά¨
Ακριβώς γιατί παρεμβάλλεται πλέον στις δήθεν πολιτιστικές του φιλοδοξίες- ορέξεις  ¨ένα  ανεπανάληπτο παγκόσμιας αίγλης μνημείο¨ στην περιοχή της Αμφίπολης μπροστά στο οποίο η τουρκική ιστορία συγκριτικά και χρονικά  ομοιάζει με μέγεθος μυρμηγκιού.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έλεγε ο κ Ερντογάν πριν ένα χρόνο.

¨Προκλητικός όσο ποτέ έναντι της χώρας μας ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις στην πόλη Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και λίγες ημέρες πριν από την (προγραμματισμένη) επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Ο κ. Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και με προκλητικό τρόπο πρόσθεσε πως όταν λέει για την Τουρκία, Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Kircaali και Deliorman της Βουλγαρίας ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία.
« Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σ΄αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη», είπε.¨ http://www.tovima.gr  09/12/2013
Κρύος ιδρώτας έλουσε μέρες ΠΑΝΑΓΙΑΣ Δεκαπενταύγουστου  του 2014 τους γείτονες Τούρκους και Σκοπιανούς, μόλις ακούσανε τα χαμπέρια από τον Έλληνα Ιστορικό και Φιλόλογο κ. Καργάκο.
Την πεποίθηση ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην Αρχαία Αμφίπολη εξέφρασε ο ιστορικός συγγραφέαςΣαράντος Καργάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. http://youtu.be/TOKCl69BvxA
Την ίδια ώρα, τα νεότερα στοιχεία της ανασκαφής αναφέρουν ότι κάθε χωμάτινο επίπεδο, κάθε είκοσι εκατοστά, φέρνει και νέα δεδομένα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα», δήλωσε νωρίτερα υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας, μιλώντας στο Mega για την ανασκαφή στην αρχαία Αμφίπολη.
«Μας μένουν δύο – τρεις εβδομάδες ώστε να μπουν οι αρχαιολόγοι στο εσωτερικό του τάφου και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα», πρόσθεσε.
Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι η σπουδαιότητα της ανασκαφής πιστοποιείται από μία σειρά στοιχείων όπως το μέγεθος του τύμβου και η καλλιτεχνική επιμέλεια του μνημείου και σημείωσε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες επικεντρώνονται στο να ανοίξει προσεκτικά ο τάφος.
«Τα πάντα εξελίσσονται ομαλά και περιμένουμε τα αποτελέσματα», συμπλήρωσε. kentriPotideas  Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014
Έλληνες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, ότι και να μας πούνε ¨τα ΜΑΤΙΑ και τα ΑΥΤΙΑ μας ανοικτά¨
Η  Αμφίπολη της Μακεδονίας μας μπορεί να αναδείξει ένα Παγκόσμιο Μνημείο , αλλά και να αναδειχθεί σε μείζον ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ σημείο Παγκόσμιας αναφοράς.
¨Την στιγμή που οι Αντίχριστοι μας έριξαν κατάχαμα , σηκώνονται οι ιστορικές πέτρες της Αμφίπολης της Μακεδονίας και υποστηρίζουν τα ΔΙΚΑΙΑ της Ελλάδας.¨
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ- ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
πηγή: RAFAILNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου