''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μουσουλμάνα ιρακινή δημοσιογράφος φοράει το σταυρό στην τηλεόραση

Μουσουλμάνα ιρακινή δημοσιογράφος φοράει το σταυρό στην τηλεόραση
"Είμαστε όλοι Χριστιανοί".. Αυτός είναι ο τίτλος μιας εκστρατείας που ξεκίνησε από την μουσουλμάνα ιρακινή δημοσιογράφο Dalia Al Aqidi, για να εκφράσει την αντίθεσή της στην τραγωδία που βιώνουν οι Χριστιανοί στη Μοσούλη. 

Πράγματι, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 2000 χρόνια, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου χριστιανοί στην αρχαία πόλη της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, μία από τις πρώτες θέσεις του οικισμού του Χριστιανισμού,
Σε συνέντευξή της στη λιβανική εφημερίδα Annahar η δημοσιογράφος είχε διευκρινίσει την απόφασή της να φορέσει το σταυρό στις ειδήσεις: "Ο θρησκευτικός πλουραλισμός είναι αυτό που έκανε το Ιράκ το λίκνο του πολιτισμού, της επιστήμης και του πολιτισμού" αναφέρει χαρκτηριστικά.και αναρωτιέται: «Ποια οφέλη μπορεί να αντλήσει κανείς από την ιστορία και τον πολιτισμό πίσω στο σκοταδισμό; Οι χριστιανοί είναι οι άνθρωποι αυτής της γης, και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς αυτούς».
"Είμαι ένας απλός άνθρωπος που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών της χώρας του, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους " σημειώνει ακόμη. "Η δική μας είναι μια θρησκεία της ανοχής" - κατέληξε η μουσουλμάνα δημοσιογράφος - "και αυτό είναι φασισμός των Ισλαμιστών πολιτικών που έχουν οδηγήσει τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους να ντρέπονται για τη θρησκεία τους. Ο φόβος έχει οδηγήσει πολλούς στη σιωπή, αλλά δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την αδικία. "

Από  aleteia.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου