''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Κινέζικο πανεπιστήμιο: Απαγορεύονται τα Χριστούγεννα γιατί είναι... κιτς

Κινέζικο πανεπιστήμιο: Απαγορεύονται τα Χριστούγεννα γιατί είναι... κιτς
Υποχρέωσε τους φοιτητές του να παρακολουθήσουν προπαγανδιστικές ταινίες.
Ένα πανεπιστήμιο στη βορειοδυτική Κίνα απαγόρευσε τον εορτασμό τωνΧριστουγέννων, χαρακτηρίζοντάς τα μία «κιτς» ξένη γιορτή που δεν ταιριάζει με τις παραδόσεις της χώρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Beijing News το Modern College of Northwest University, που βρίσκεται στο Σιάν υποχρέωσε τους φοιτητές του να παρακολουθήσουν προπαγανδιστικές ταινίες.
Ανήρτησε πανό γύρω από την πανεπιστημιούπολη που έγραφαν «Να μοχθήσετε προκειμένου να γίνετε έξοχοι γιοι και έξοχες κόρες της Κίνας, αντιταχθείτε στις εορτές της Δύσης που είναι κιτς» και «Αντισταθείτε στην εξάπλωση της δυτικής κουλτούρας».
Ένας φοιτητής κατήγγειλε στην εφημερίδα ότι οι σπουδαστές που δεν παρακολουθούσαν μία υποχρεωτική προβολή προπαγανδιστικών ταινιών διάρκειας τριών ωρών θα τιμωρούνταν, την ώρα που άλλοι φοιτητές ανέφεραν ότι η προβολή αυτή περιελάμβανε μεταξύ άλλων μία ταινία σχετικά με τον Κομφούκιο, ενώ οι καθηγητές φύλασσαν τις εξόδους προκειμένου να εμποδίσουν τους φοιτητές να φύγουν από την αίθουσα.
«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε, δε μπορούμε να το αποφύγουμε» επισήμανε ο φοιτητής.
Ένα επίσημο μπλογκ που ανήκει σε μία από τις επιτροπές στο πανεπιστήμιο, που έχει συστήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανήρτησε σχόλια με τα οποία καλούνται οι φοιτητές να μην «υποκύψουν στους ξένους» και να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις παραδοσιακές εορτές της Κίνας, όπως το Φεστιβάλ της Άνοιξης.
«Τα τελευταία χρόνια όλα και περισσότεροι Κινέζοι έχουν αρχίσει να προσδίδουν μεγαλύτερη σημασία στις εορτές της Δύσης» επισημαίνεται.
«Στα μάτια τους η Δύση είναι πιο αναπτυγμένη από την Κίνα και εκείνοι θεωρούν ότι οι εορτές της είναι πιο κομψές από τις δικές μας, ακόμα και ότι οι εορτές της Δύσης είναι πολύ πιο της μόδας ενώ οι παραδοσιακές εορτές της Κίνας είναι αναχρονιστικές».
Τα Χριστούγεννα δε γιορτάζονται παραδοσιακά στην Κίνα όπου επίσημα επικρατεί ο αθεϊσμός ωστόσο ο εορτασμός τους είναι όλο και πιο δημοφιλής, ειδικά στις μητροπόλεις όπου οι νεαροί Κινέζοι θέλουν να βγουν έξω για να γιορτάσουν, να ανταλλάξουν δώρα και να διακοσμήσουν τα σπίτια τους.
Η Ουενζού, μία πόλη στην ανατολική επαρχία Σετζιάνγκ, απαγόρευσε όλες τις δραστηριότητες των Χριστουγέννων στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στην περιοχή θα αναπτυχθούν επιθεωρητές για να διασφαλίσουν ότι τηρείται ο κανονισμός.

Από  voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου