''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Φινλανδία: Περίπου 8.000 άτομα παράτησαν την εκκλησία, γιατί υποστηρίζει τους γκέι γάμους!

Φινλανδία: Περίπου 8.000 άτομα παράτησαν την εκκλησία, γιατί υποστηρίζει τους γκέι γάμους!
Χιλιάδες άνθρωποι αποχώρησαν από τη Λουθηρανική Εκκλησία της Φινλανδίας,
μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας να εγκρίνει νόμο για γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, με τον αρχιεπίσκοπο της εκκλησίας να εκφράζει την υποστήριξή του για την ψηφοφορία, ανέφερε η YLE News.
Μέχρι αργά το Σάββατο, περίπου 7.800 άνθρωποι είχαν επίσημα παραιτηθεί από την -κρατικής στήριξης- Λουθηρανική Εκκλησία μέσω online υπηρεσίας, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για να διευκολύνει τη διαδικασία εγγραφής.
Η παραίτηση ελευθερώνει τα άτομα από την υποχρεωτική φορολογία των μελών της εκκλησίας, η οποία αποτελεί την πλειοψηφία των εσόδων της Λουθηρανικής Εκκλησίας. Μέχρι το τέλος του 2013, περίπου το 75 τοις εκατό των Φινλανδών – 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι – αναφέρονταν ως μέλη της εκκλησίας.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κύριος καταλύτης ήταν ένα σχόλιο που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος του Turku και τη Φινλανδία, Kari Mäkinen, για τη στήριξη του νόμου για γάμους ατόμων του ιδίου φύλου. Σε ένα ποστ στο Facebook, ο ηγέτης της εκκλησίας δήλωσε ότι «χάρηκε» που πέρασε η ψηφοφορία.
«Ξέρω πόσα αυτή η ημέρα σημαίνει για τους ανθρώπους του ουράνιου τόξου, τους αγαπημένους τους και πολλούς άλλους. Χαίρομαι με όλη την καρδιά μου γι “αυτούς και με αυτούς», δήλωσε ο Mäkinen. «Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τις γειτονικές σκανδιναβικές Εκκλησίες μας: η έννοια του γάμου χρειάζεται ριζική εξέταση. Μιλώντας για τον εαυτό μου, νομίζω ότι είναι καιρός για την επανεξέταση».
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα περισσότερα από τα σχόλια κάτω από τις παραιτήσεις εκφράζουν την αποδοκιμασία των δηλώσεων του αρχιεπισκόπου.
Ο νόμος δίνει στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Φινλανδία τα ίδια δικαιώματα με τους ετερόφυλους – τα ζευγάρια θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ένα επώνυμο και την υιοθέτηση παιδιών.
Η Φινλανδία έγινε το 12ο ευρωπαϊκό έθνος που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

 

hellasforce.com
lithosfotos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου