''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η Ντόροθι Κίνγκ κάνει καζούρα στους Σκοπιανούς: «Προτείνω να γίνετε επαρχία της Μακεδονίας με φόρο 25%».

Η αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κίνγκ που έχει μιλήσει με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Ελλάδα και την Αμφίπολη, εξακολουθεί να κάνει καζούρα στους Σκοπιανούς, κάποιοι εκ των οποίων την είχαν αποκαλέσει «ελληνίδα πόρνη».
«Η πρότασή μου είναι ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μια επαρχία της Μακεδονίας αν πλήρωναν έναν φόρο π.χ. 25%» έγραψε ειρωνικά η Κίνγκ η οποία έχει δηλώσει πολλάκις ότι τα Σκόπια δεν υπήρξαν ποτέ Μακεδονία.
Σε ανάρτησή της στο twitter η αμερικανίδα αρχαιολόγος θέλησε να… τσιγκλίσει και πάλι τους κατοίκους των Σκοπίων: «Η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε πολλές επαρχίες. Η πρότασή μου είναι ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να γίνουν μια επαρχία της Μακεδονίας αν πλήρωναν έναν φόρο π.χ. 25%. Ή μήπως το 25% είναι πολύ λίγο για αυτή την τιμή; Μήπως το 50% και οι ναοί για τον Αλέξανδρο σε κάθε πολη;» αναρωτήθηκε με προφανή ειρωνική χροιά.
Η Ντόροθι Κίνγκ δεν σταμάτησε όμως εκεί: «Αν θέλουν να υιοθετήσουν την ιστορία με βάση τη δική τους λογική ας είναι τουλάχιστον αυθεντικοί… Αν θέλεις να συμμετέχεις, τότε να πληρώσεις» έγραψε.
Και κατέληξε με το ίδιο δηκτικό ύφος: «Προφανώς δεν μιλάω για την επέκταση της Ελλάδας ώστε να τους περιλάβει. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκανε αυτή την τιμή στις κατακτήσεις του». iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου