''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

To έβαλαν στα πόδια οι Τζιχαντιστές στο Κομπάνι…Προελαύνουν οι Πεσμεργκά!

24s11irak1-thumb-large
Oι Σύριοι Κούρδοι ανακατέλαβαν την Τρίτη πολλούς δρόμους και κτίρια που είχαν περιέλθει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο νότιο τμήμα της πόλης Κομπανί, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων από την 16η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων !
 Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων των Κούρδων της Συρίας που ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους κερδίζουν έδαφος από «δρόμο σε δρόμο» στο Κομπανί και ότι αναμένεται να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης από τους τζιχαντιστές «εντός ενός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος».
«Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανακατέλαβαν δρόμους και κτίρια σε νότιες περιοχές του Κομπανί έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος που ξέσπασαν χθες (Δευτέρα) το βράδυ» ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. sy
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι YPG και οι Ιρακινοί Πεσμεργκά βομβάρδισαν σήμερα θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε άλλα τμήματα του Κομπανί.
Χθες το βράδυ ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διενήργησε εκ νέου αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο νοτιοανατολικό Κομπανί.
Οι κουρδικές δυνάμεις «προελαύνουν επί του πεδίου στο Κομπανί, δρόμο το δρόμο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σάλεμ Μόσλεμ, στο περιθώριο μιας Συνόδου αλληλεγγύης στο Παρίσι προς την πόλη αυτή, που μετετράπη σε σύμβολο της αντίστασης εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Η πρόοδος είναι αργή, καθώς οι Τζιχαντιστές  έχουν  ναρκοθετήσει τα σπίτια από τα οποία αποσύρονται και χθες το βράδυ χάσαμε ένα μάρτυρα που έπεσε σε μια νάρκη. Όμως θα ανακαταλάβουμε την πόλη σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου