''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οριοθετεί την ελληνική ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο ο Σαμαράς.

Τη στιγμή που η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι κρίσιμη και Κύπρος, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε διπλωματικό πυρετό με αφορμή τις προκλήσεις της γείτονος χώρας στην κυπριακή ΑΟΖ και η Ελλάδα αναβαθμίζει την στρατιωτική της παρουσία στη Μεγαλόνησο ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να κάνει μία κίνηση τακτικής στο γεωστρατηγικό τομέα… η οποία συνδέεται άμεσα με τα συμφέροντα της Ελλάδας και φέρνει την Τουρκία σε μειονεκτική θέση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 7 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο προκειμένου να μεταβεί από εκεί στο Κάιρο όπου θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου η προαναγγελθείσα 1η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου. Ο Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει να προχωρήσει στην οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ συμφωνώντας τόσο με την Αίγυπτο όσο και με την Κύπρο. Αυτό αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην κυπριακή κυβέρνηση.
Η διαδικασία οριοθέτησης της ΑΟΖ προβλέπει επιμέρους συμφωνίες με την κάθε χώρα που συνορεύει η εκάστοτε ΑΟΖ και τέτοιες χώρες εκτός από την Τουρκία, την Αλβανία, την Ιταλία και τη Λιβύη είναι η Αίγυπτος και η Κύπρος σε μία πολύ μικρή επιφάνεια.

http://polemiko-imerologio.gr/
http://www.katohika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου