''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Αυτό είναι το πρώτο λεωφορείο που κινείται με ανθρώπινα απόβλητα.

Το πρώτο λεωφορείο που κινείται εξ ολοκλήρου με ανθρώπινα απόβλητα... και υπολείμματα τροφίμων έκανε την Πέμπτη το πρώτο ταξίδι του στους δρόμους της Βρετανίας.

Το 40 καθισμάτων Βιο-Bus (Βιο-Λεωφορείο), λειτουργεί με φυσικό αέριο βιομεθανίου που παράγεται από την επεξεργασία λυμάτων και υπολειμμάτων από φαγητό.


Το άκρως φιλικό προς το περιβάλλον όχημα μπορεί να ταξιδέψει έως 300 χιλιόμετρα μέσω μιας δεξαμενής αερίου η οποία λαμβάνει τα απόβλητα που παράγουν πέντε άνθρωποι σε ετήσια βάση.

Το λεωφορείο ανήκει στο ταξιδιωτικό πρακτορείο Bath Bus Company και μεταφέρει επιβάτες μεταξύ του αεροδρομίου του Μπρίστολ και του κέντρου της πόλης Μπαθ.

Το αέριο βιομεθανίου παράγεται από την επεξεργασία λυμάτων του Μπρίστολ.

«Τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο παίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις της Βρετανίας. Ωστόσο, το Βιο-Bus κάνει ένα βήμα παραπέρα από τα συμβατικά λεωφορεία» δήλωσε ο Μοχάμεντ Σάντικ, διευθυντής της εταιρείας GeneCo που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα.

Το αποχετευτικό σύστημα του Μπρίστολ επεξεργάζεται περίπου 75 εκατ. κυβικά μέτρα αποβλήτων και 35.000 τόνους υπολειμμάτων φαγήτων σε ετήσια βάση. Ετσι, υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 17 εκατ. κυβικών μέτρων βιομεθανίου, ποσότητα αρκετή για να δώσει ενέργεια σε 8.300 σπίτια τον χρόνο.


πηγή: trelogiannis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου