''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εμφάνιση (;) του Αγίου Θεολόγου στην Καρδάμαινα; Κάνουν λόγο για “θαύμα”!

Εμφάνιση (;) του Αγίου Θεολόγου στην Καρδάμαινα; Κάνουν λόγο για “θαύμα”!
Της Μαρίλιας Φούρλα
Ρωτήσαμε τον π. Γιάννη Περαντωνάκη, για την έντονη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην Καρδάμαινα, σχετικά με την εμφάνιση (;) του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου σε μουσουλμάνο, στα σκαλιά του φερώνυμου Ιερού Παρεκκλησίου που υπάρχει μέσα στο χωριό της Καρδάμαινας και ο ίδιος μας είπε τα εξής.

«Πράγματι, ένας συμπολίτης μας μουσουλμάνος ονόματι Αλί, από το Πακιστάν, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Καρδάμαινα (σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου) γύρω στις 5 με 5 και μισή τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου -όπως το συνήθιζε- περνούσε από την εκκλησία για να πάει στη δουλειά του.
Εκείνο το πρωινό μας είπε ότι είδε ένα γεροντάκι με άσπρα ρούχα, άσπρα γένια και αραιά μαλλιά να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας. Αφού τον κοίταξε ο γέροντας τον χαιρέτησε “γεια σου Αλί”, φωνάζοντας τον με το όνομα του. Ο μουσουλμάνος παραξενεύτηκε και τον ρώτησε “εσύ ποιος είσαι;” και ο γέροντας του απάντησε “Ο Θεολόγος”.
Ο μουσουλμάνος ρώτησε τον εργοδότη του στη συνέχεια αν υπάρχει κάποιος γεροντάκι με το όνομα Θεολόγος εκεί κοντά, γιατί δεν τον έχει ξαναδεί, αλλά του απάντησε αρνητικά -και πράγματι στην Καρδάμαινα δεν υπάρχει κανείς με το όνομα Θεολόγος.»
Το περίεργο είναι -όπως μας ανέφερε ο π. Γιάννης- ότι όταν έγινε γνωστό το συμβάν και μίλησε ο ίδιος με τον μουσουλμάνο, δείχνοντας του την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ο μουσουλμάνος επιβεβαίωσε ότι του έμοιαζε και πως μάλιστα καθόταν στα σκαλιά της εκκλησίας, στην ίδια στάση που εμφανίζεται να κάθεται και στην εικόνα του.
Επιπλέον, ο άνθρωπος που φροντίζει το Παρεκκλήσιο και μένει στην Αντιμάχεια, ανέφερε στον Ιερέα πως εκείνη την μέρα είχε μια ανησυχία και ξύπνησε πιο νωρίς απ’ ότι συνήθως -την ίδια ώρα που έγινε το συμβάν- γύρω στις 5 το πρωί, ενώ πηγαίνοντας να ανοίξει την εκκλησία βρήκε το παράθυρο ανοιχτό χωρίς ίχνη παραβίασης (ο ίδιος θυμόταν πολύ καλά πως τα είχε ασφαλίσει καλά το προηγούμενο βράδυ).
 
Από  aegeanews.gr/dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου