''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

kkhhhkhhkhjpg
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Μετά τις χθεσινοβραδυνές διαδηλώσεις έξω από αμερικανικές πρεσβείες και κοινοβούλια στις ευρωπαικές πρωτεύουσες...
αλλά και σε όλην την Τουρκία, οι Κούρδοι σήμερα το πρωί κατάφεραν να σπάσουν τα μέτρα ασφαλείας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και να εισβάλλουν στο κτίριο.
Τέτοιες δυναμικές  κινητοποιήσεις έχουν να γίνουν από την εποχή της σύλληψης του Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται πάλι στο πολιτικό προσκήνιο μέσα από τις σημαίες του PKK. Η Κουρδική διασπορά διαμαρτύρεται για την απάθεια έναντι των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή παραμεθόρια πόλη Κομπάνι η οποία κατοικείται από την  κουρδική κοινότητα.
Ανεμίζοντας τις σημαίες του Abdullah Ocalan, Κούρδισες και Κούρδοι έσπασαν τον αστυνομικο κλοιό του κτιρίου και κατέλαβαν τον ισόγειο χώρο υποδοχής όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.
fffffffffffffffff
Κάποια μέλη της Ευρωβουλής κατέβηκαν από τα γραφεία τους για να τους μιλήσουν. Ο Gianni Pittella του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόματος χειροκροτήθηκε όταν είπε: “Θα πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος”.
Ο δε Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου,Martin Schulz δήλωσε στον Τύπο ότι συναντήθηκε με τους αρχηγούς των Κούρδων διαδηλωτών και ότι τους συνέστησε να λήξουν την κατάληψη και να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Επί του θέματος είπε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των πολιτών του Κομπάνι αλλά και αυτών γενικότερα σε Συρία και Ιράκ. Στην ουσία όμως τίποτα από τα λεγόμενά του δεν υποδεικνύει ούτε και την παραμικρότερη ευαισθησία για τις δολοφονίες των πολιτών:
Eπαναβεβαίωσα την υποστήριξη του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στη διεθνή συμμαχία που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ” δήλωσε ο ίδιος. Μάλιστα ανάφερε ότι θα ενημερώσει και το ΝΑΤΟ για την κατάσταση.
Αυτό που τελικά απασχόλησε τους ευρωπαικούς παράγοντες και αξιωματούχους ήταν η μη ασφαλής φύλαξη του κτιρίου και μάλιστα σε μια ημέρα όπου βρισκόταν στο κτίριο ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Jean Claude Juncker ο οποίος είχε διαβουλεύσεις .
Οι αρχές ασφαλείας της Ευρωβουλής ανακοίνωσαν ότι θα διατάξουν έρευνα για το συμβάν.
πηγές: bbc /naharnet/the columnist
dimpenews.com
http://dimpenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου