''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΚΟΠΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΕΡΒΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Γενικευμένη σύρραξη και επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβία Αλβανία.
Το ματς διακόπηκε.

Όλα ξεκίνησαν μετά από αλβανική προβοκάτσια καθώς μια ιπτάμενη αλβανική σημαία προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.Ένας σέρβος ποδοσφαιριστής την υπέστειλε ρίχνοντάς την στο έδαφος και τότε έγινε η μάχη του Κοσσόβου …..αλλά ποδοσφαιρικά.
|Ο αγώνας στα πλαίσια των προκριματικών για το Euro 2016 διεκόπη πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου λόγω γενικευμένης σύρραξης μετά από αλβανική πρόκληση εντός σταδίου με σημαία με αλβανικά σύμβολα.

Ήταν ακριβώς το 41ο λεπτό κι ενώ το ματς διεξαγόταν σε θερμή και τεταμένη ατμόσφαιρα ένας ιπατάμενος μηχανισμός που μετέφερε μια σημαία με αλαβανικά σύμβολα έκανε την εμφάνισή του στο στάδιο. Αυτή η απαράδεκτη σκηνή άκρως προκλητική προξένησε όπως ήταν φυσικό την οργή των σέρβων φιλάθλων αλλά και των ποδοσφαιριστών.
Φίλαθλοι πέταξαν καπνογόνα και άλλα αντικείμενα.Στον αγωνιστικό χώρο η σύρραξη μεταξύ των αντιπάλων επήλθε γρήγορα και ένας σέρβος άρπαξε τη σημαία την αλβανική. Το παιχνίδι διεκόπη οριστικά.

Η Σερβική Ομοσπονδία αποφάσισε την Κυριακή το ματς να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία αλβανών φιλάθλων για ευνόητους λόγους.
Η Αλβανία και η Σερβία βρίσκονται σε συνεχόμενη διαμάχη μετά την μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσόβου ιστορικού λίκνου της Ορθόδοξης Σερβίας το 2008.
Στο Βελιγράδι καταγγέλουν ένα σχέδιο που προσβλέπει στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας συνενώνοντας την Αλβανία με τις αλβανικές κοινότητες σε Σκόπια,Μοντενέγκρο,νότο Σερβίας,Κόσσοβο. (Sudinfo ,dhnet.be)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου