''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σκωτία: Σοκ στη Βρετανία, μπροστά οι αποσχιστές!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν πλέον οι Βρετανοί την τελική ευθεία που οδηγεί στο δημοψήφισμα...
(18 Σεπτεμβρίου) το οποίο θα κρίνει την παραμονή ή μη της Σκωτίας στο ηνωμένο Βασίλειο. Δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Sunday Times, φέρνει για πρώτη φορά τους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας να προηγούνται!
Συγκεκριμένα, η ανεξαρτησία φέρεται να συγκεντρώνει το 51% των ψήφων και η παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο το 49%. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν κυκλοφορήσει, αφού η εφημερίδα ανακοίνωσε μόνο την είδηση, σε μια προσπάθεια να δελεάσει τους αναγνώστες να την αγοράσουν, σήμερα Κυριακή. Λίγο αργότερα βέβαια, στον ιστοχώρο της εταιρίας που διενήργησε τη δημοσκόπηση, διευκρινίστηκε ότι στα αποτελέσματα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι αναποφάσιστοι και αυτούς που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Και πάλι όμως, τα αποτελέσματα θα ήταν υπέρ των αποσχιστών με 47%, έναντι των υπέρμαχων του βρετανικού χαρακτήρα της Σκωτίας με 45%.
Με αυτά τα αποτελέσματα, το Εθνικό Σκωτσέζικο Κόμμα (SNP: Scottish National Party) του Άλεξ Σάλμοντ, ευελπιστεί να βάλει τέρμα στην ένωση 307 ετών της Σκωτίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρώντας ότι η Βρετανία απομυζά τον σκωτσέζικο πλούτο και ότι η Σκωτία θα είναι από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.
Ωστόσο, σε ορισμένους κύκλους επικρατεί καχυποψία για τις δημοσκοπήσεις αυτές, αφού δεν θεωρείται δυνατό να έχει αντιστραφεί το κλίμα τόσο δραματικά, επειδή ο Σάλμοντ κέρδισε μια τηλεμαχία από τον Άλιστερ Ντάρλινγκ… Οι Βρετανοί πολιτικοί που μάχονται την προοπτική της ανεξαρτησίας, προβαίνουν τις τελευταίες μέρες σε συνεχείς υποσχέσεις για να πετύχουν την υπερψήφιση του «Όχι»…



Από: ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου