''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρωσία υποστηρίζει την αναβίωση του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού
Η Ρωσία υποστηρίζει την πρωτοβουλία της κινεζικής ηγεσίας στην αναβίωση του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού που συνέδεε το Μεσαίωνα την Ανατολική Ασία με τη Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής Αλεξάντρ Γκαλούσκα, σε ομιλία του στο Βλαδιβοστόκ κατά την επίσκεψη στο συνέδριο του οργανισμού της Λέσχης της Διπλωματικής Συνεργασίας της Σαγκάης.

 
Η ιδέα της δημιουργίας ενός «οικονομικού χώρου του Δρόμου του Μεταξιού» ήταν του προέδρου της Κίνας Ξι Γιν Πινγκ, όπως την ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καζακστάν τον Σεπτέμβριο του 2013, υπενθυμίζει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass.
Ο Γκαλούσκα σημείωσε ότι «η Ρωσία έχει παίξει παραδοσιακά το ρόλο του πολιτισμικού, οικονομικού υποστηριχτή της υποδομής ενός διαδρόμου, μιας είδους γέφυρας μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης, έτσι, έχουμε μια σοβαρή πρόθεση να συμμετάσχουμε στο έργο της αναβίωσης του Δρόμου του Μεταξιού».
Ο υπουργός σημείωσε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί και η δημιουργία ενός ναυτιλιακού Δρόμου του Μεταξιού μαζί με την αναβίωση του κινεζικου-ανατολικού σιδηροδρόμου.

«Μεγάλος Δρόμος του Μεταξιού» είχε ονομασθεί η εμπορική οδός που συνέδεε την αρχαία και μεσαιωνική ανατολική Ασία με τη Μεσόγειο. Το κύριο προϊόν εξαγωγής από την Κίνα ήταν το μετάξι, εξ ου και το όνομα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

Από  echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου