''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Η Ευρώπη βγάζει το PKK από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μελετά σχετικά με την... κατάργηση της οργάνωσης των Κούρδων αυτονομιστών στην Τουρκία, του γνωστού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, από τον κατάλογο των χαρακτηρισμένων διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η τουρκική «Αϊντινλίκ γκαζέτε» επικαλείται δημοσίευμα της δανικής εφημερίδας «Berlingske»,  που ανέφερε ότι η ΕΕ συζητά εάν η κουρδική οργάνωση των Κούρδων- PKK πρέπει να αφαιρεθεί από το διεθνή κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η οργάνωση των Κούρδων στην Τουρκία, μετά από μια σειρά επιστολών, προς τις χώρες της ΕΕ, ζητά από την ΕΕ να διαγράψει το PKK από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι, τώρα  η κοινοβουλευτική συνέλευση στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια έχουν αρχίσει να εργάζονται για το θέμα αυτό.

Το δημοσίευμα της δανικής εφημερίδας αναφέρει τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων για την πιθανότητα το PKK να λάβει όπλα τα οποία θα αποσταλούν από τις δυτικές χώρες, λόγω της απειλής στο βόρειο Ιράκ.

Ο Nikolaj Villumsen, μέλος της Ενότητας του Καταλόγου του Δανικού Κοινοβουλίου, υποστήριξε (‘παραδόξως’- σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα) ότι το PKK, κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχει διεξαγάγει επιθέσεις και αυτό θεωρείται μια σοβαρή χειρονομία καλής θέλησης.

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου