''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

«Γυμνά» θέλουν τα νησιά μας οι Τούρκοι!

«Γυμνά» θέλουν τα νησιά μας οι Τούρκοι!
του Κώστα Χαρδαβέλλα
Γιατί η Ελλάδα έχει στρατιωτικά φυλάκια σε ελληνικά ακριτικά νησιά του Αιγαίου, ζητάει να μάθει ο αντιπρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σεζγκίν Τανρίκουλου.

Την…. φοβερή ανακάλυψη έκανε ο τούρκος βουλευτής βλέποντας μία σειρά από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων και δείχνουν τον αρχηγό του ελληνικού Στρατού να επιθεωρεί τα φυλάκια στα νησιά που κατά τον ίδιο θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία!

«Αληθεύει ότι δημιουργήθηκαν στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά όπως αναγγέλλουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις; Αν αυτό αληθεύει, τι έκανε η Τουρκία σχετικά; Για πόσο χρονικό πόσο διάστημα παραμένουν ελληνικές δυνάμεις τα δυο νησιά; Ποια είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τα άλλα νησιά; Πόσα είναι τα νησιά τα οποία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων;», είναι το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Τούρκου βουλευτή.
Αν και δεν προσδιορίζει τα ονόματα των νησιών είναι προφανές ότι αναφέρεται στις φωτογραφίες από την πρόσφατη περιοδεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στα τέλη Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Κωσταράκος επισκέφτηκαν στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες στη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τις Οινούσσες, την Παναγιά Οινουσών και το Αγαθονήσι. Τα στρατιωτικά φυλάκια στα δύο τελευταία ακριτικά νησιά, την Παναγιά και το Αγαθονήσι, είναι κατά πάσα πιθανότητα εκείνα που «ενόχλησαν» την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση γιατί κατά τη γνώμη της τα κατέχει παράνομα η Ελλάδα!!
Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του 2013 ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Κάμερ Γκεντς είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα Βαταν αμφισβητώντας την κυριαρχία 16 συνολικά ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Οινούσσες, Φούρνοι, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Φιμενα, Άρκη, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και Κουφονήσι, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, είχαν μπει τότε στο στόχαστρο του τούρκου βουλευτή!

 Από  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου