''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ο Snowden διδάσκει τεχνικές αντικατασκοπίας.

Ο Edward Snowden,ο άνθρωπος  που αποκάλυψε μυστικές πληροφορίες για τα συστήματα παρακολούθησης των κυβερνήσεων, επιστρέφει συνεχίζοντας τον προσωπικό του αγώνα.

Αυτή τη φορά κάλεσε τους συμμετέχοντες μίας διάσκεψης της Νέας Υόρκης σχετική με την πειρατεία, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των τεχνικών προκειμένου να ματαιώσει τα προγράμματα παρακολούθησης της κυβέρνησης.Ο πρώην σύμβουλος της NSA απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου στην Νέα Υόρκη, από την Ρωσία μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης. Τους είπε ότι προτίθεται να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή και την προώθηση των τεχνολογιών του. Μία από αυτές τις τεχνολογίες του λοιπόν είναι εκείνη που επιτρέπει την ανώνυμη επικοινωνία με κωδικοποιημένα μηνύματα.

Το συνέδριο των H.O.P.E (Hackers On Planet Earth) που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Νέα Υόρκη είχε μεγάλη προσέλευση από εκατοντάδες χάκερς και γνώστες της τεχνολογίας.   Μία ηχηρή ιδέα που ειπώθηκε σ’αυτό το συνέδριο είναι η δημοσιοποίηση εγγράφων με ανώνυμο τρόπο. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν λεπτομερείς συζητήσεις για την ματαίωση των προγραμμάτων δημόσιας εποπτείας. Εξετάστηκε ένα σύστημα που ονομάζεται ”securedrop” και το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνδέει ανώνυμα τα «ευαίσθητα» θέματα με τους δημοσιογράφους.

Ο πρώην σύμβουλος της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Ασφαλείας είναι η πηγή της αποκάλυψης του περασμένου έτους, σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης των ΗΠΑ. Επί του παρόντος όμως είναι ένας πρόσφυγας στην Ρωσία και δεν αναφέρθηκε καθόλου σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτηση του για παράταση του ασύλου του που λήγει τέλη Ιουλίου, δηλαδή από στιγμή σε στιγμή. Η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να ανακτήσει τον φυγόδικο κατηγορούμενο για τις αποκαλύψεις του σχετικά με την υπόθεση της κατασκοπίας.

http://olympia.gr/2014/07/21/
/koukfamily.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου