''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

H Ρωσία επανεξοπλίζει την Αργεντινή! - Συμφωνία και για διαστημικά-πυρηνικά προγράμματα!

H Ρωσία επανεξοπλίζει την Αργεντινή! - Συμφωνία και για διαστημικά-πυρηνικά προγράμματα!
Η ρωσική πολεμική βιομηχανία αναλαμβάνει να επανεξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής, οι οποίες μετά την πτώχευση της χώρας πριν από 12 χρόνια περίπου έπαψαν να υπάρχουν σε ότι αφορά την μαχητική ικανότητά τους.
«Συζητήσαμε την πιθανότητα προμήθειας ελικοπτέρων και αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου» δήλωσε ο Πούτιν.
 ενώ οι Αργεντίνοι δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να κτίσουν την Αεροπορία τους με ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ενδιαφέρονται για την απόκτηση επάκτιων πυροβολαρχιών πυραύλων εδάφους-επιφανείας.
Η συμφωνία υπογράφηκε χθες στο Μπουένος Αιρες, παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ.

Οι στρατηγικές συμφωνίες που υπέγραψε το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της ρωσικής αντιπροσωπείας αφορούν τόσο τη διακυβερνητική πολιτική συνεργασία όσο και μεγάλα έργα τεχνογνωσίας στον τομέα της ενέργειας όπως η κατασκευή δύο νέων πυρηνικών μονάδων στη χώρα, από την ρωσική κρατική επιχείρηση ατομικής ενέργειας Rosatom.

Οπως δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πόυτιν, οι συμφωνίες που υπέγραψε ο επικεφαλής της Rosatom Σεργκέι Κιριγιένκο αφορούν στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

"Η Ρωσία κατέχει υψηλή τεχνογνωσία στην ανέγερση πυρηνικών εργοστασίων τα οποία είναι οικονομικά αποδοτικά αλλά και πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος", είπε ο Πούτιν.

Οι ρωσικές εταιρείες θα συμμετάσχουν ενεργά στον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων παραγωγής και στην κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Αργεντινή.

Η ρωσική Inter RAO θα λάβει μέρος στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού εργοστασίου Chihuido , ενώ η Silovye Mashiny θα υπογράψει σύμβαση 19 εκατ. δολ. για τις προμήθειες για τη μονάδα υδροηλεκτρικής παραγωγής Putna Negra , ενώ θα συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό του υδροηλεκτρικού φράγματος Salto Grande στα σύνορα Αργεντινής-Ουρουγουάης καθώς και στο μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο στην Παταγονία.

Η ρωσική Αεροπορία θα εγκαταστήσει επίσης σταθμό του δορυφορικού συστήματος παρακολούθησης GLONASSS (του ρωσικού GPS). Οπως δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία θέλει να ενισχύσει την συνεργασία υψηλής τεχνολογίας με την Αργεντινή και στα διαστημικά πρότζεκτ.

Στα πλαίσια των διακρατικών δεσμών για την ασφάλεια, ο ρώσος υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντερ Κονοβάλοφ υπέγραψε συμφωνία με τον αργεντίνο ομόλογό του για την αμοιβαία δικαστική συνδρομή σε διεθνείς ή διμερείς ποινικές υποθέσεις, καθώς και διακρατική συνθήκη έκδοσης καταζητούμενων και συμφωνία για τη μεταφορά των καταδικασθέντων σε φυλάκιση.

Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Επικοινωνιών Νικολάι Νικιφόροφ υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας στα ΜΜΕ, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων την 24ωρη μετάδοση του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today στην Αργεντινή. Η συμφωνία θα διευρύνει τις επαφές των δύο χωρών και στην ανταλλαγή πληροφοριών και ειδήσεων, είπε ο Πούτιν.  


Από  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου