''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο Αναστασιάδης θύμωσε με τον Έρογλου, γράφει ο τουρκικός Τύπος

Ο Αναστασιάδης θύμωσε με τον Έρογλου, γράφει ο τουρκικός Τύπος
Ένταση προκλήθηκε χθες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» η οποία γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «θύμωσε» με την επιμονή της τ/κ ηγεσίας να γίνουν αποδεκτές οι συγκλίσεις που συμφωνήθηκαν επί Χριστόφια – Ταλάτ.

Η «Χουριέτ» χαρακτηρίζει το χθεσινό επεισόδιο ως «διπλωματικό σκάνδαλο». «Δεν με αφορούν αυτά που συμφωνήθηκαν μέχρι σήμερα, πρέπει να συζητηθούν μόνο τα θέματα που εγώ θα αποδεχτώ», φέρεται να είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά την «Χουριέτ». Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσπάθησαν να «ηρεμήσουν» τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποχώρησε.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν έχουν διακοπεί οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έπειτα από αυτό το επεισόδιο και ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου. Άλλη τουρκική εφημερίδα , η «Τουρκίγε», υποστηρίζει ότι αρχικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν βρήκε ικανοποιητικά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία τέθηκαν προς έγκριση των ηγετών και και ότι δεν θα υπάρξει κοινή δήλωση. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την «Τουρκίγε», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν αποδέχεται τις συγκλίσεις του παρελθόντος και πρότεινε να επιλέξουν αυτά που θεωρούν κατάλληλα και τα υπόλοιπα να τα «πετάξουν».
Σύμφωνα με την «Τουρκίγε» η τ/κ αντιπροσωπεία αρνήθηκε την πρόταση και τότε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε αυστηρά: «Πρέπει αυτό να το αποδεχτούμε διαφορετικά θα εγκαταλείψω τις διαπραγματεύσεις».

Από  ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου