''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

"Όποιος αγγίξει τους Μουσουλμάνους της Βοσνίας, θα έχει εναντίον του 100 εκατ. Τούρκους".
 

Την έντονη αντίδραση του Βελιγραδίου προκάλεσε η δήλωση που φέρεται να έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την οποία, σε ενδεχόμενο σύγκρουσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι Μουσουλμάνοι θα έχουν τη στήριξη 100 εκατομμυρίων Τούρκων...
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάλεσε τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ για επείγουσες διαβουλεύσεις στο Βελιγράδι. Και μπορεί οι πρέσβεις της Τουρκίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στη Σερβία να διέψευσαν τη δήλωση Ερντογάν, ωστόσο, ορισμένοι Σέρβοι ανώτατοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι όντως έγινε.
Ο Σέρβος πρωθυπουργός, πάντως, κάλεσε την Άγκυρα να λαμβάνει υπόψη την εύθραυστη σταθερότητα στην περιοχή.
 

«Η Σερβία επιθυμεί καλές σχέσεις με την Τουρκία», είπε και πρόσθεσε ότι «επιθυμεί να απευθύνει έκκληση στην Τουρκία και στις υπόλοιπες χώρες ότι τέτοια πράγματα δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».
«Εμείς ειρηνικά και μέσω πολιτικών διαδικασιών επιδιώκουμε να επιλύσουμε προβλήματα και απευθύνουμε έκκληση για πλήρη προσοχή όλων των παραγόντων στα Δυτικά Βαλκάνια», σημείωσε ο κ. Βούτσιτς, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η στροφή στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.


http://greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου