''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις Καλάσνικοφ στις ΗΠΑ μετά τις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις Καλάσνικοφ στις ΗΠΑ μετά τις κυρώσεις κατά Ρωσίας
Οι πωλήσεις των γνωστών ρωσικών όπλων Καλάσνικοφ έχουν «απογειωθεί» στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες και μετά την απόφαση των Αμερικανών να εντάξουν την εταιρεία κατασκευής τους, την Kalashnikov Consortium στη λίστα κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Κάτι που σημαίνει απαγόρευση εισαγωγών.

Σύμφωνα με τα τοπικά αμερικανικά ΜΜΕ, ήδη τα όπλα Καλάσνοκοφ τείνουν να γίνουν είδος εν ανεπαρκεία. Η πώληση των όπλων που βρίσκονται ήδη σε αμερικανικά καταστήματα και αποθήκες παραμένει νόμιμη, όμως η ανεπάρκεια και η εξαφάνιση από την αγορά θα οδηγήσει σε εκτόξευση την τιμή τους.

«Τα Καλάσνικοφ εξαφανίζονται πολύ γρήγορα από τα ράφια» δηλώνει ο εκπρόσωπος του δικτύου καταστημάτων όπλων K-Var Corp, Ρόμπερτ Κέλερ, συμπληρώνοντας πως το απόθεμα που έχει η εταιρεία του έχει ήδη εξαντληθεί, μετά από την ανακοίνωση των κυρώσεων.

«Η K-Var Corp προτίθεται να αποκτήσει νέο φορτίο Καλάσνικοφ από κάθε αμερικανικό προμηθευτή που διαθέτει τα ρωσικά όπλα», τόνισε ο Κέλερ.

Οι πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις συμπεριλαμβάνουν, εκτός από την Kalashnikov Consortium και την αμυντική Almaz-Antey, καθώς και τους ενεργειακούς γίγαντες Rosneft και Novatek, αλλά και τις ρωσικές τράπεζες  Vnesheconombank (VEB) και Gazprombank.

Από  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου