''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Έτοιμοι να χτυπήσουν προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν…

 
Μόσχα και Ουάσιγκτον ολοταχώς σε νέο “ψυχρό πόλεμο”

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, στους oποίους μίλησε για...
την ανάγκη νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Συνομιλίες με ξένους ηγέτες είχε και ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν, ο οποίος τηλεφώνησε και στον πρόεδρο της Ουκρανίας.Για πρώτη φορά τέθηκε από τον κ. Ομπάμα ως ερώτημα το θέμα της αντιμετώπισης προσωπικά του Προέδρου Πούτιν, για τον οποίο οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι κινεί τα νήματα του πολέμου εναντίον της Ουκρανίας.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα που σήμερα βρίσκεται στο Κάμπ Ντέιβιντ, έχει συνεχείς διαβουλεύσεις με τους συνεργάτες του, μερικοί εκ των οποίων υποστηρίζουν κυρώσεις εναντίον του κ. Πούτιν.
 
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και η κ. Μέρκελ «συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στην τρέχουσα κρίση και επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν σε στενή επαφή θεωρώντας ότι μπορεί να απαιτηθούν πρόσθετες ενέργειες».
 
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισαν τη σαφή ευθύνη της Μόσχας η οποία δεν αποκλείει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία από την πρόσβαση σε βαριά όπλα και άλλη υποστήριξη η οποία προέρχεται μέσα από τη Ρωσία.
 
Συμφώνησαν επίσης να τηλεφωνήσει η κ. Μέρκελ στον κ. Πούτιν και να του αναφέρει το αμερικανικό τελεσίγραφο για τερματισμό της υποστήριξης των ανταρτών.
 
Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κάμερον, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για την ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, εάν η Ρωσία συνεχίσει την ίδια σρατηγική αναφορικά με την υποστήριξη των ανταρτών.
 
Είναι φανερό ότι ο κ. Ομπάμα στοχεύει στη δημιουργία σκληρού μετώπου εναντίον του Προέδρου της Ρωσίας. Για πρώτη φορά Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν διαψεύδουν ότι ο κ. Ομπάμα είναι κοντά σε λήψη απόφασης για πάγωμα των σχέσεων με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 25 χρόνια μπορεί να επανέλθει το καθεστώς ψυχρού πολέμου.

 

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΕΡΙ ΜΕ ΛΑΒΡΟΦ 

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συμφώνησαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας σήμερα ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις στην Ουκρανία.
 
«Οι κύριοι Λαβρόφ και Κέρι συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή της Ρωσίας και των ΗΠΑ έναντι των αντιπάλων πλευρών στην Ουκρανία για να τις ενθαρρύνουν» να σταματήσουν τις μάχες και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο έκανε λόγο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε για μία «ειλικρινή και χωρίς περιστροφές» συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών.
 
Οι δύο υπουργοί επίσης συμφώνησαν στην «ανάγκη μιας διεθνούς έρευνας που θα είναι δίκαιη, ανοικτή και ανεξάρτητη» προκειμένου να χυθεί φως στη συντριβή την Πέμπτη του αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που το Κίεβο και οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη αυτής της τραγωδίας.
 
«Η διαλεύκανση αυτού του περιστατικού θα πρέπει να οργανωθεί υπό τη διεύθυνση του διεθνούς Οργανισμού πολιτικής αεροπορίας με τη συμμετοχή όλων εκείνων που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 
Οι επικεφαλής της ρωσικής και αμερικανικής διπλωματίας συμφωνούν ότι «όλες οι αποδείξεις, περιλαμβανομένων των μαύρων κουτιών πρέπει να παρουσιαστούν προκειμένου να εξετασθούν στο πλαίσιο μια διεθνούς έρευνας».
 
«Στο πεδίο όλες οι απαραίτητες συνθήκες πρέπει να υφίστανται προκειμένου οι ομάδων των διεθνών εμπειρογνωμόνων να έχουν πρόσβαση» στον τόπο του δυστυχήματος, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου