''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Παγκόσμιο Κύπελλο: Κανονικά στη Ρωσία το 2018

Η FIFA ξεκαθάρισε πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα διεξαχθεί κανονικά στη Ρωσία παρά την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί.

Αρκετοί ήταν οι παράγοντες της FIFA τις τελευταίες ημέρες που έκαναν λόγο για λανθασμένη απόφαση της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για να αναλάβει το Μουντιάλ του 2018 η Ρωσία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.


Παρόλα αυτά, η FIFA επιβεβαίωσε πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά στη χώρα της Ευρώπης. Η κατάσταση με την Ουκρανία απασχολεί τους τελευταίους μήνες σε όλους τους τομείς, ειδικά μετά τη ρίψη του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.

«Ως Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η FIFA παίρνει την ευθύνη και στηρίζει την απόφασή της για τη διεξαγωγή το Μουντιάλ στη Ρωσία. Μέσω της διοργάνωσης, η FIFA θα προσπαθήσει να ηρεμήσει το κλίμα στη χώρα και να φέρει την ειρήνη ανάμεσα στον κόσμο. Η ιστορία έχει δείξει πως το να μποϊκοτάρονται οι διοργανώσεις, δεν οδηγεί ποτέ στη λύση των προβλημάτων».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα φέρει το Παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα προσελκύσει μεγάλες δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν σε όλο αυτό και να βοηθήσουν την κατάσταση. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώνει τις ομάδες και τους λαούς ανά τον κόσμο. Τόσο από τα προκριματικά, έως και την τελική διοργάνωση. Η FIFA είναι πεπεισμένη πως μέσω του ποδοσφαίρου και του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο και να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι η λύση για τα πάντα, ειδικά όταν ανάμεσα σε αυτό υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια. Η FIFA ξέρει πως το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει καλό και αυτός είναι ο στόχος της για το Μουντιάλ του 2018», ανέφερε η ανακοίνωση.

 onSports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου