''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Τάμα: Τρεις ποδηλάτες ταξιδεύουν από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Τάμα: Τρεις ποδηλάτες ταξιδεύουν από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα
Aπόσταση 1.800 χιλιομέτρων από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, μέχρι την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα θα καλύψουν μέσα σε 15 ημέρες τρεις ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, υλοποιώντας ένα τάμα ελπίδας. Θα φτάσουν στην Παναγία Σουμελά για ν' ανάψουν ένα κερί.

Προκαλεί ο Α.Γιατσενιούκ: "Αρκετά Β.Πούτιν! Είναι ώρα να σταματήσεις να εφοδιάζεις τους αλήτες"

Προκαλεί ο Α.Γιατσενιούκ: "Αρκετά Β.Πούτιν! Είναι ώρα να σταματήσεις να εφοδιάζεις τους αλήτες"
Στο Κίεβο, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ εξακολουθεί να προκαλεί και να ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Αφού δήλωσε ότι η επιβολή των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δείχνουν ότι οι απόπειρες της Μόσχας να διαιρέσει την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες απέτυχαν.

O διαφορετικός τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.


Κανείς από τους δύο προηγούμενους πολέμους που χαρακτηρίστηκαν παγκόσμιοι δεν ήταν τέτοιος.
Ουσιαστικά τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος ήταν ευρωπαϊκοί πόλεμοι, συνέχεια του Μεσαίωνα, που είχαν μια κοινή βάση και αφετηρία. Την προσπάθεια των γερμανικών βαρβαρικών φύλων να οργανώσουν μια ευρωπαϊκή και υπό την έννοια αυτή παγκόσμια αυτοκρατορία.

Σε 20 μέρες παύει να είναι πρωθυπουργός ο Ερντογάν.

assets_LARGE_t_420_54259357
Μόνο για 20 μέρες ακόμα θα είναι πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ένας από τους σημαντικότερους, κατά κοινή ομολογία, πρωθυπουργούς της γειτονικής χώρας, ο οποίος κατάφερε να πάρει την Τουρκία από τα νύχια του ΔΝΤ και να την βάλει στους G20.
Στις 21 Οκτωβρίου 2007 και χωρίς κανείς εδώ στην Ελλάδα (που ζούσαμε στην καταναλωτική μας ευδαιμονία), να πάρει είδηση τι γίνεται στην διπλανή Τουρκία, οι Τούρκοι πολίτες συμμετείχαν σε δημοψήφισμα με το οποίο άλλαζαν το Σύνταγμά τους και συγκεκριμένα τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 69,1% του Τούρκων πολιτών τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του ΠτΔ από το λαό. 

Έντονη ρωσική αντίδραση για τις γυναίκες επισκόπους: Τέτοιες κινήσεις στενεύουν τα περιθώρια διαλόγου

Έντονη ρωσική αντίδραση για τις γυναίκες επισκόπους: Τέτοιες κινήσεις στενεύουν τα περιθώρια διαλόγου
Έντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσικής Εκκλησίας στην ψηφοφορία της Δευτέρας στην Εκκλησία της Αγγλίας, που επέτρεψε στις γυναίκες να γίνουν επίσκοποι.
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί μια αρνητική στάση για το λεγόμενο θηλυκό ιερατείο και θηλυκό Επίσκοπο. Βλέπουμε αυτήν την διαδικασία ως παράδειγμα της εκτροπής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και μιας ολόκληρης σειράς προτεσταντικών ομολογιών από την αρχική παραγγελία της εκκλησίας και ότι ακολουθούν σύγχρονες φιλελεύθερες τάσεις. λυπόμαστε για τέτοιου είδους αποφάσεις», δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, στο Interfax-Religion.

Απύθμενο τουρκικό θράσος για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί

Απύθμενο τουρκικό θράσος για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί
«Η λειτουργία του μουσείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ως Τζαμί, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως αντιπαράθεση μεταξύ των μουσουλμάνων και των χριστιανών».Αυτό δήλωσε ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Μεχμέτ Γκερμέζ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Στο επόμενο στάδιο περνούν οι κυρώσεις ΕΕ και ΗΠΑ σε βάρος της Μόσχας

Στο επόμενο στάδιο περνούν οι κυρώσεις ΕΕ και ΗΠΑ σε βάρος της Μόσχας
Ανεβάζουν ταχύτητα οι «28» στις κυρώσεις που επιβάλλουν σε βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ που προχωρούν στα πιο ισχυρά μέχρι στιγμής μέτρα σε βάρος ρωσικών εταιρειών και τραπεζών. Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον κάλεσαν τη Μόσχα να ασκήσει την επιρροή της στους φιλορώσους ενόπλους στην Ουκρανία προς αποκλιμάκωση και να εμποδίδει τη διέλευση όπλων και μαχητών από τα εδάφη της.

Ο Οζίλ δώρισε όλο το πριμ του Μουντιάλ στα παιδιά της Γάζας

Ο Οζίλ δώρισε όλο το πριμ του Μουντιάλ στα παιδιά της Γάζας
Σε μία σπουδαία πράξη προχώρησε ο Γερμανός διεθνής, Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος δώρισε όλο το πριμ που έλαβε από το Μουντιάλ στα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας.

Σαν σήμερα: συγκροτείται τακτικός στρατός στην Ελλάδα (Video)

Σαν σήμερα: συγκροτείται τακτικός στρατός στην Ελλάδα (Video)
180 δώδεκα άνθρωποι εκτελούνται εξαιτίας της χριστιανικής τους πίστης στη Βόρεια Αφρική. Πρόκειται για την παλαιότερη καταγραφή χριστιανισμού στην περιοχή.

...1453 τερματίζεται ο Εκατονταετής Πόλεμος μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας, με την ήττα των Βρετανών στη Μάχη της Καστίλης.

...1762 η Αικατερίνη Β' ανεβαίνει στο θρόνο της Ρωσίας, μετά τη δολοφονία του συζύγου της τσάρου Πέτρου Γ'.

...1789 η Γαλλία καθιερώνει την τρίχρωμη σημαία.

Συνετρίβη Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία (βίντεο)

Συνετρίβη Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία (βίντεο)
Ένα Boeing 777 των Malaysian Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία πριν από λίγο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροπλάνο είχε 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό. Πραγματοποιούσε τη διαδρομή Κουάλα Λουμπούρ-Άμστερνταμ.

Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα: "Η Τουρκία παρασύρεται στον αυταρχισμό λόγω Ερντογάν"

Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα: "Η Τουρκία παρασύρεται στον αυταρχισμό λόγω Ερντογάν"
Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα (έχει προταθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα αλλά δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα) δήλωσε στο Κογκρέσο, ότι η Τουρκία παρασύρεται προς τον αυταρχισμό υπό τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν έθεσε πιεστικές ερωτήσεις προς τον νέο πρεσβευτή, John Bass για τις επιδόσεις της Τουρκίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αντιτρομοκρατική: Eίχε εντοπίσει μεταμφιεσμένο τον Μαζιώτη μέσω κάμερας του ΗΣΑΠ

Αντιτρομοκρατική: Eίχε εντοπίσει μεταμφιεσμένο τον Μαζιώτη μέσω κάμερας του ΗΣΑΠ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει μεταμφιεσμένο τον Μαζιώτη μέσω κάμερας του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες, επιβεβαίωσε πως έχει επιστρέψει στην Αθήνα και ετοίμαζε συντονισμένη επιχείρηση η οποία κορυφώθηκε την Τετάρτη με τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι.

Ρουκέτες από τη Γάζα "έσπασαν" την 5ωρη εκεχειρία

Ρουκέτες από τη Γάζα "έσπασαν" την 5ωρη εκεχειρία
Τρεις ρουκέτες, που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την ισραηλινή επικράτεια, έσπασαν την πεντάωρη εκεχειρία, που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν δύο ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών για να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της Γάζας να προμηθευτούν τρόφιμα.
Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι «θα προσφέρει ένα ανθρωπιστικό παράθυρο την Πέμπτη 17η Ιουλίου. Από τις 10:00 ως τις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο στρατός θα αναστείλει τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τα πλήγματα».

Γιατί τα σημερινά βρέφη γεννιούνται πιο αδύνατα;

Γιατί τα σημερινά βρέφη γεννιούνται πιο αδύνατα;
Τα μωρά που γεννιούνται τα τελευταία 20 χρόνια ζυγίζουν λιγότερο σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε από κοινού από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ ΑΣΣΑΝΤ

“Όλες οι αυτοκρατορίες  του χρήματος,  των ΜΜΕ και των πετρελαίων είναι αδύναμες  μπροστά στον πατριωτισμό των Συρίων.”

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Οι νόμοι δεν μπορούν  να εμφυσήσουν την ηθική αν αυτή δεν έχει προηγουμένως καλλιεργηθεί από την οικογένεια και άλλους κοινωνικούς θεσμούς. Η απουσία ηθικών αξιών, καταστρέφει Νόμους και πουλάει πατρίδες.
Το μέλλον ανήκει στους Σύριους και σε κανέναν άλλον.Η Συρία είναι πάντοτε σε θέση να αντιστέκεται και να ανοικοδομεί.

Η Τουρκία στις τρεις πιο "αντιαμερικανικές" χώρες.

Image
Η Αίγυπτος, η...
Ιορδανία και η Τουρκία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην έρευνα για τον αντιαμερικανισμό, που πραγματοποίησε το Pew Research Center σε 44 χώρες απ' όλο τον κόσμο και ερωτήθηκαν 44 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Νιου Γιορκ Ντέιλι Νιους».

Το μυστήριο με την Ελληνίδα γιατρό στην κλινική του Χιούστον.

Πως η Αγία Μαρίνα έσωσε τον μικρό Ανδρέα Βασιλείου από τη Λεμεσό της Κύπρου.

Ως γιατρός συμμετείχε στην εγχείρηση μεταμόσχευσης μυελού του μικρού Ανδρέα που έγινε στις ΗΠΑ

Η άμεση επικοινωνία μεταξύ στρατευομένης και θριαμβεύουσας Εκκλησίας αποτελεί σύνηθες και φυσιολογικό φαινόμενο για το συνειδητοποιημένο πιστό, ο οποίος είθισται να επικαλείται τους Αγίους ως πρεσβευτές επίλυσης των προβλημάτων προς το Θεό. Αυτό λοιπόν έπραξε μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις που έκανε πριν από δύο χρόνια για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευκαιμία. Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.
Όλοι θυμόμαστε τότε την αγωνία της οικογένειας του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό και τις καθημερινές εκκλήσεις τους στον Χριστό μας για να σώσει το παιδί τους. Πριν λοιπόν ξεκινήσουν για την εγχείρηση οι γονείς άκουσαν για τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας και πήραν την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσουν στο ομώνυμο μοναστήρι στην Άνδρο και να ζητήσουν την ευλογία Της. Στο τηλέφωνο ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Κυπριανός υποσχέθηκε πως θα προσευχηθεί στην Αγία και ευχήθηκε στους γονείς να έχει το παιδί την Αγία Μαρίνα στο χειρουργείο για βοήθεια. Πράγματι με την ευχή του ηγουμένου Κυπριανού στις αποσκευές τους και με ακράδαντη την πίστη για τη βοήθεια της Αγίας Μαρίνας οι δύο γονείς και ο μικρός Ανδρέας μετέβησαν στις ΗΠΑ. Μετά τις καθιερωμένες προκαταρκτικές εξετάσεις προετοιμασίας ο μικρός Ανδρέας εισήλθε για την πραγματικά πολύ σοβαρή και λεπτή εγχείρηση.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΤΣΙΠ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

απίστευτο-ετοιμάζεται-υποδόριο-τσιπ-αυτόματης-αντισύλληψης
Τι άλλο θα ακούσουμε πια;

Αμερικανική εταιρεία ανέπτυξε τεχνολογία ενός ειδικού μικροσκοπικού τσιπ, που μέσω της υποδερμικής τοποθέτησης του σε γυναίκες, πραγματοποιεί αυτόματη αντισύλληψη, με την ειδική τεχνολογία να επιδρά στον γυναικείο οργανισμό έως και 16 έτη!!

Πιστωτές προς Αργεντινή: Ο χρόνος για τη συμφωνία τελειώνει.

Εξαντλείται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Αργεντινή για...
καταλήξει σε μια συμφωνία με τους επενδυτές που δεν δέχθηκαν το «κούρεμα», προκειμένου να αποφύγει ακόμη μια επίπονη χρεoκοπία, αναφέρει πληρωμένη καταχώρηση των πιστωτών της χώρας σε τοπική εφημερίδα, σύμφωνα με το Reuters.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει μπροστά της μόλις δύο εβδομάδες για να καταλήξει σε μια συμφωνία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή του χρέους που ορίστηκε από αμερικανικό δικαστήριο, δεν θα είναι τετ-α-τετ αλλά μέσω τηλεφώνου. Γεγονός που εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την δέσμευση της Αργεντινής να καταλήξει σε μια συμφωνία.

Το αρχηγείο των τρομοκρατών της ΙΚΙΛ είναι στην Τουρκία.

Ο Ιμπραήμ Αϊχάν-βουλευτής Σανλιούρφας του κόμματος HDP, επισκεπτόμενος στην σκηνή-στήριξης του PYD (παρακλάδι του ΡΚΚ στη Συρία) που μάχεται την ΙΚΙΛ, δήλωσε πως...
η ΙΚΙΛ χρησιμοποιεί την PYD ως αρχηγείο.
Μετά  την έναρξη πάλι των εχθροπραξιών στην συριακή περιοχή Κομπάνι (κοντά στα σύνορα με την Τουρκία) μέλη του HDP άρχισαν να φυλάνε σκοπιά σε σκηνή που έστησαν στην συνοριακή γραμμή. Πολλά άτομα μέλη των κομμάτων HDP και BDP έρχονται με λεωφορεία και με εναλλαγές φυλάνε σκοπιά στην σκηνή, θέλοντας να στηρίξουν την περιοχή Κομπάνι.

Εικόνες Γ' Παγκοσμίου... Aπανθρακώθηκαν Ουκρανοί στρατιώτες! - Φρικτές φωτογραφίες

Εικόνες Γ' Παγκοσμίου... Aπανθρακώθηκαν Ουκρανοί στρατιώτες! - Φρικτές φωτογραφίες
Εικόνες Γ” Παγκοσμίου. Ευρώπη 2014. O Ποροσένκο αποδεικνύεται τιμωρός και για τα στρατευμένα νιάτα της Ουκρανίας.
Απανθρακωμένα φρικτά παραμορφωμένα πτώματα, διαμελισμένα κουφάρια, κομμένα κεφάλια. Παρόμοιες εικόνες με αυτές της Οδησσού όπου περισσότεροι από 100 πολίτες απανθρακώθηκαν, ή πέθαναν από ασφυξία και τις σφαίρες των οπαδών του φιλοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

Η επόμενη ελληνοτουρκική διένεξη – για τα κοράλλια της Μεσογείου.

ISLANDS-master675s848f

Η Τουρκία, στην διαμάχη της με την Ελλάδα για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, προσπαθεί να ενισχύσει το αποτύπωμά της στην Ανατολική Μεόγειο, δημιουργώντας ένα τεχνητό νησί... – με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά, πάνω και γύρω από έναν ύφαλο, 40 μίλια νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Φαναταστικό σενάριο; Σαφώς και όχι.