''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ερώτηση Αβραμίδη-Δημαρά για την επαίσχυντη τουρκική ταινία για την Παναγία Σουμελά

Ερώτηση Αβραμίδη-Δημαρά για την επαίσχυντη τουρκική ταινία για την Παναγία Σουμελά
Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ κ. Γαβριήλ Αβραμίδης καταθέτοντας σήμερα, ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού με αφορμή την κυκλοφορία προσβλητικής τουρκικής ταινίας για τη Μονή της Παναγία Σουμελάς στην Τραπεζούντα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Tη Μονή-σύμβολο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, επέλεξαν να βεβηλώσουν τούρκοι παραγωγοί με την ταινία «Κώδικας Σουμελά», προσβάλλοντας βάναυσα τον ορθόδοξο κλήρο και το θρησκευτικό συναίσθημα του απανταχού Ελληνισμού με τον πλέον απρεπή τρόπο.

Αφιέρωμα στη μεγάλη ασκητική μορφή του γέροντος Παϊσίου (βίντεο).


  Δείτε στα παρακάτω βίντεο το αφιέρωμα στο βίο της μεγάλης αυτής μορφής του μοναχικού και
ασκητικού χώρου που έλαμψε με τη δράση του και κέρδισε επάξια μια θέση στις καρδιές όλων των ορθοδόξων. Η φήμη του και ο σεβασμός στο πρόσωπό του ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της Ελλάδας. Οι μαρτυρίες για θαύματα του γέροντος Παϊσίου πάμπολλες. Η αγιοκατάταξή του κατά την κοινή πεποίθηση των περισσοτέρων είναι θέμα χρόνου.

                                                                                                                             Σχ.: Γιώργος Τσ.

ΒΙΝΤΕΟ-Στο ίδιο τραπέζι με τον Πούτιν ο Σαββίδης.


Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδιακής εθνικής πολιτιστικής αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας...
μίλησε στο Συμβούλιο Διεθνικών Ζητημάτων, που λειτουργεί υπό τον Πρόεδρο της χώρας.
Στο Συμβούλιο Διεθνικών Ζητημάτων της Ρωσίας έδωσε το παρών ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδιακής εθνικής πολιτιστικής αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας.

Σαν σήμερα: 1909 Στρατιωτικός Σύνδεσμος (Video)

Σαν σήμερα: 1909 Στρατιωτικός Σύνδεσμος (Video)


362 π.Χ..... Μάχη της Μαντινείας: Ο Επαμεινώνδας αντιμετωπίζει τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους, χρησιμοποιώντας το σχηματισμό της λοξής φάλαγγας. Η μάχη λήγει νικηφόρα για τη Θήβα, όμως ο στρατηγός Επαμεινώνδας τραυματίζεται θανάσιμα.

1054.... Κινέζοι αστρονόμοι, αλλά και τα μέλη της γηγενούς αμερικανικής φυλής Ανασάζι καταγράφουν έκρηξη υπερκαινοφανούς αστέρος, που παραμένει ορατή για μερικούς μήνες ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα υπολείμματα της έκρηξης σχηματίζουν το Νεφέλωμα του Καρκίνου.

1776.... Ο Τόμας Τζέφερσον διαβάζει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Πρόκειται για την ιδρυτική διακήρυξη ανεξαρτητοποίησης δεκατριών Πολιτειών της Αμερικής από την αποικιοκρατία των Βρετανών. Μέσα από τις φλόγες της επανάστασης των αποικιών εναντίον της μητροπολιτικής Βρετανίας γεννιούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το Έθνος – Κράτος καταρρέει.

Το εθνικό κράτος είναι δημιούργημα της βιομηχανικής εποχής. Η ανάγκη ύπαρξης ενιαίας αγοράς, επέβαλε την ιδέα ενός ενιαίου έθνους που ομογενοποίησε τις διάφορες λαϊκές αποχρώσεις σε μια ενιαία λαϊκή μάζα.

Το κράτος έγινε νομικό πρόσωπο και η ενιαία κρατική εξουσία οργανώθηκε με βάση το συγκεντρωτικό πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην οποία η κατάληψη και η άσκηση της κρατικής εξουσίας γίνεται από οργανωμένα ιδιωτικά clubs (πολιτικά κόμματα). Οργανώθηκε εθνική οικονομία (η οποία απέκτησε και υπουργείο εθνικής οικονομίας), αντιμετωπίζοντας το λαό ενιαία ως στατιστικά νούμερα. Εντός αυτού άνθισαν οι ολιγάρχες εθνικοί καπιταλιστές, ενώ από την άλλη υπήρχαν οι μεγάλες λαϊκές μάζες, χωρισμένες σε μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα. Τα κόμματα, στον αγώνα τους για την κατάληψη της εξουσίας, διακήρυτταν ιδεολογίες με βασικούς στόχους την ελευθερία ή τον έλεγχο της εθνικής αγοράς και τον τρόπο κατανομής του εθνικού πλούτου.

Ανοιχτή επιστολή της Παγκρήτιας Επιτροπής ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου

ximika
Υπογεγραμμένη από πληθώρα θεσμικών φορέων και οργανώσεων πολιτών της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος...
είναι η ανοιχτή επιστολή που απέστειλε η «Παγκρήτια επιτροπή ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου», στον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) κ. Αχμέτ Ουζούμκου.
Στην επιστολή, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η επιτροπή είναι υπέρ της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, αλλά εκφράζει τους σοβαρούς ενδοιασμούς της «για τον τρόπο, τον τόπο και το επείγον» του εγχειρήματος, τα οποία η επιτροπή αιτείται από τον γενικό γραμματέα του ΟΑΧΟ να τροποποιήσει. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι είναι αμφισβητούμενη τόσο η επιλογή της υδρόλυση εν πλω, και μάλιστα χωρίς πρότερη εμπειρία, όσο και η επιλογή επεξεργασίας των χημικών όπλων σε κινητές μονάδες και θαλάσσιο περιβάλλον, για πρόκληση ατυχήματος και μη αναστρέψιμη διαρροή τοξικών ουσιών. Επισημαίνεται ότι «στη συμφωνία του ΟΑΧΟ αναφέρεται ότι οι αρχές και οι μέθοδες καταστροφής των χημικών όπλων ακολουθούν αυστηρά τα άρθρα της συνθήκης, παράγραφος 12 του άρθρου 4 Α της επικυρωμένης συμφωνίας. Υπάρχει όρος που αν και είναι σαφής, το πρόγραμμα που επιλέξατε τον αγνοεί ότι δηλαδή η διαδικασία καταστροφής δεν μπορεί –προφανώς- να είναι βλαπτική σε ανθρώπους και σε περιβάλλον».

Κρυφή υποστήριξη του κόμματος Ερντογάν στην τρομοκρατική οργάνωση ΙΚΙΛ

Κρυφή υποστήριξη του κόμματος Ερντογάν στην τρομοκρατική οργάνωση ΙΚΙΛ
Του Ντενίζ Καχραμάν- Τουρκία
Έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας ότι το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης– AKP, υποστηρίζει μυστικά τις ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ , στη Συρία, ακόμη και μετά από τις εξελίξεις στο Ιράκ.

Μετά την κατάληψη από το ΙΚΙΛ της πόλης Μοσούλης και της συνεργασίας του με τις σουνιτικές φυλές, οι ισορροπίες στην περιοχή έχουν γυρίσει ανάποδα και οι περιοχές ελέγχονται από συγκεκριμένα κέντρα που εδρεύουν στην επαρχία Ανμπάρ.

Τεριρέμ και Τενενά

Τεριρέμ και Τενενά


Στην εκκλησιαστική λατρευτική παράδοση αξιοποιείται τόσο ο λόγος εκφράζοντας το ρητό με τον υμνογραφικό λόγο όσο και το άρρητο με τα μελισματικά μαθήματα και τα κρατήματα τα γνωστά ως Τεριρεμ. Στα μαθήματα αυτά η παρουσία του λόγου μειώνεται και τη θέση του παίρνουν μελισματικές θέσεις ή και άσημες όπως το Τεριρέμ.

Συγκλονιστικό οδοιπορικό: 3 μέρες στην έρημο του Αγίου Όρους! (βίντεο)



Συγκλονιστικό οδοιπορικό: 3 μέρες στην έρημο του Αγίου Όρους! (βίντεο)



Παρακολουθήστε παρακάτω ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στην Έρημο του Αγίου Όρους, για όσους δεν την έχουν επισκεφτεί ποτέ, αλλά και για όσους θέλουν να τη δουν από μια διαφορετική οπτική καθώς η θεόπνευστη περιγραφή του δονεί την καρδιά κάθε προσκυνητή που έχει περάσει από εκεί...

ΒΙΝΤΕΟ - Ο προκλητικός "Κώδικας Σουμελά" των τούρκων. Γελοιοποιεί τα ιερά Μυστήρια και όχι μόνο

Το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων προκαλεί ταινία της Τουρκίας, που αποτελεί μία κακόγουστη αντιγραφή του βιβλίου του Νταν Μπράουν, «Κώδικας Ντα Βίντσι», το οποίο στη συνέχεια έγινε ταινία και «έσπασε» τα ταμεία.

Σύμφωνα με το ierovima.gr και το ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρίου, η Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, σύμβολο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, έγινε σκηνικό της τουρκικής κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «Κωδικός Σουμελά».

Με την κρίση καταρρέει και ο θεσμός της πολυκατοικίας.

Ο θεσμός της οριζόντιας ιδιοκτησίας (πολυκατοικία), ήταν έτσι κι αλλιώς προβληματικός ως θεσμός, καθόσον καθόρισε στην ουσία ένα κοινόβιο, με ιδιοκτησίες περιορισμένης ισχύος και στοίβαξε στις τσιμεντοπόλεις, μέσα σε ένα οικοδομικό γκέτο, ανθρώπινες υπάρξεις. Τώρα, μέσα στην οικονομική κρίση, βγαίνει σιγά σιγά στην επιφάνεια η ακαταλληλότητα του θεσμού.

Βασίστηκε πάνω στο ίδιο μοντέλο της αρχής της πλειοψηφίας και της αντιπροσώπευσης που βασίστηκε όλη η σύγχρονη αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών αποφασίζει για σοβαρά θέματα της πολυκατοικίας που προβλέπει ο κανονισμός της πολυκατοικίας (σε ορισμένα δε θέματα απαιτείται και ομοφωνία). Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται σημαντικά η ίδια η ιδιοκτησία και η ελεύθερη διάθεσή της. Η πλειοψηφία επίσης αποφασίζει για την εκλογή διαχειριστή, ως αντιπροσώπου της συνιδιοκτησίας.