''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Θεέ μου συγχώρεσε με όταν κλαίγομαι!

Θεέ μου συγχώρεσε με όταν κλαίγομαι!
Σήμερα σε ένα λεωφορείο, είδα μία όμορφη κοπέλα με χρυσαφένια μαλλιά. Τη ζήλεψα…Φαινόταν τόσο χαρούμενη… Καί ευχήθηκα να ήμουν και εγώ τόσο όμορφος.

Ιερόν Μανδήλιον, Μεταφορά, 944

Συγγραφή : Δημητρούκας Ιωάννης (31/3/2003)
Για παραπομπή: Δημητρούκας Ιωάννης, «Ιερόν Μανδήλιον, Μεταφορά, 944», 2003,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού


          Ιερόν Μανδήλιον, Μεταφορά, 944
Η υποδοχή του Μανδηλίου στη βυζαντινή πρωτεύουσα στις 15 Αυγούστου 944 μετατράπηκε σε μοναδική θρησκευτική πανήγυρη. Το Μανδήλιο μεταφέρθηκε αρχικά στο ναό των Βλαχερνών, όπου έγινε αντικείμενο προσκύνησης και λατρείας, και ακολούθως αποτέθηκε στο παρεκκλήσιο του Φάρου, στο Μεγάλο Παλάτι. Την επόμενη ημέρα (16 Αυγούστου) η λειψανοθήκη με την εικόνα και την επιστολή του Ιησού φορτώθηκαν στο αυτοκρατορικό πλοίο (βασιλική τριήρις), η οποία παρέπλευσε την πόλη και προσορμίσθηκε έξω από το δυτικό τείχος. Η συνοδεία αποβιβάστηκε και εισήλθε από τη Χρυσή Πύλη στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε δεκτή από τους γιους του αυτοκράτορα Ρωμανού Λεκαπηνού, τους συναυτοκράτορες Κωνσταντίνο και Στέφανο, και τον πατριάρχη Θεοφύλακτο (933-956). Η λαμπρή πομπή διέσχισε την πόλη, ενώ πλήθη κόσμου παρακολουθούσαν το μοναδικό θέαμα, έφθασε στην αγορά που ήταν μπροστά στο Αυγουσταίον και κατέληξε στο Παλάτι. Εκεί τοποθετήθηκε αρχικά επί του αυτοκρατορικού θρόνου στην αίθουσα του τρικλινίου, και ακολούθως αποτέθηκε στην εκκλησία της Παναγίας του Φάρου.

Ξαναβρήκε τη χαμένη της κόρη μετά από 70 χρόνια

Την 72χρονη κόρη της, που την θεωρούσε χαμένη για πάντα, 70 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τον βίαιο χωρισμό τους λίγο μετά τη γέννηση της, ξαναβρήκε μια Ιταλίδα, ηλικίας σήμερα 92 ετών.

Οι 11 νέες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για προστασία από τον καρκίνο

Οι 11 νέες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για προστασία από τον καρκίνο
Πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρουσίασε ένα νέο κώδικα, ο οποίος περιλαμβάνει συστάσεις για την προστασία από τον καρκίνο.