''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Aποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες.

Οι νέες φωτογραφίες με ολόσωμες τις Καρυάτιδες αλλά και η επιβεβαίωση ότι υπάρχει και τέταρτος θάλαμος, δείχνουν ότι το μνημείο στο λόφο Καστά είναι μοναδικό και τόσο εντυπωσιακό που ταιριάζει μόνο σε έναν βασιλιά.

Το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη που θα έκανε την Ελλάδα ξανά το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, το ξέραμε από την πρώτη στιγμή που η Αμφίπολη είδε το φως της δημοσιότητας. Κάποιοι λοιδώρησαν τον πρωθυπουργό που πήγε στην ανασκαφή και κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι πάει να κερδίσει δημοσιότητα. Οσο όμως οι αρχαιολόγοι πλησιάζουν προς το μεγάλο μυστικό τόσο το μεγαλείο του τάφου αποκαλύπτεται. Οι νέες φωτογραφίες με ολόσωμες τις Καρυάτιδες αλλά και η επιβεβαίωση ότι υπάρχει και τέταρτος θάλαμος, δείχνουν ότι το μνημείο στο λόφο Καστά είναι μοναδικό και τόσο εντυπωσιακό που ταιριάζει μόνο σε έναν βασιλιά.

Η καθιστική ζωή φέρνει πιο κοντά τον θάνατο.

Το καθισιό σκοτώνει, λένε Βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και οι ιατρικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται στα όρθια.
Το καθισιό σκοτώνει, λένε Βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και οι ιατρικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται στα όρθια.

Χρυσό και ασήμι κρύβεται στα θεμέλια της Αγίας Σοφίας

Χρυσό και ασήμι κρύβεται στα θεμέλια της Αγίας Σοφίας
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την πραγματικά καταπληκτική αποκάλυψη ότι στα θεμέλια του ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης βρίσκονται θαμμένες μεγάλες ποσότητες από χρυσό και ασήμι που θαφτήκαν από τους βυζαντινούς, εξέφρασε ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ferhat Aslan, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, (19/9/2014). 

Νέα σπουδαία ανακάλυψη και δέος στο Μεσολόγγι: Ανακαλύφθηκε ολόκληρη αρχαία πόλη


Τα φώτα των ΜΜΕ είναι στραμμένα στην Αμφίπολη, ωστόσο μια πολύ σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έφερε στο φως η κατασκευή της Ιόνιας Οδού.
Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας, μία ολόκληρη αρχαία πολιτεία κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου, η οποία εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων στρεμμάτων.
Αναλυτική ενημέρωση για το μέγεθος της ανασκαφής και το τι έχει μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί έκανε την Παρασκευή η προϊσταμένη της ΛΣΤ” Εφορείας Κλασσικών και προϊστορικών Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου, ενώ παρόντες ήταν ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, οι αντιπεριφεριειάρχες Χρ. Σταρακά, Νίκος Υφαντής και Γιάννης Λύτρας, αντιδήμαρχοι του δήμου Μεσολογγίου κ.λ.π.