''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η προκήρυξη για τα ελληνικά οικόπεδα υδρογονανθράκων στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ

Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος 
Ανοίγει ο δρόμος για την επίσημη κατάθεση προσφορών από εταιρείες
Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) η προκήρυξη της ελληνικής κυβέρνησης για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Αυτή αφορά στα 20 οικόπεδα στο Ιόνιο Πέλαγος και νοτίως της Κρήτης.

Μόσχα & Πεκίνο προς Λευκωσία: "Αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα σας οι έρευνες στην ΑΟΖ - Έχετε την πλήρη στήριξη μας"

Πάσα από Μόσχα και Πεκίνο στον Αναστασιάδη
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Μόσχα και Πεκίνο διαμήνυσαν προς τη Λευκωσία ότι στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία να ασκεί χωρίς εμπόδια τα αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Σπουδαία ανακάλυψη-Βρήκαν τον χώρο που ετάφη ο πρωτομάρτυρας Στέφανος! (ΦΩΤΟ)

Σπουδαία ανακάλυψη-Βρήκαν τον χώρο που ετάφη ο πρωτομάρτυρας Στέφανος! (ΦΩΤΟ)
Κατά τη διάρκεια ανασκαφής, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη της Ραμάλα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα σπουδαίο χριστιανικό κειμήλιο, τον τόπο ταφής του Αγίου Στεφάνου, πρώτου μάρτυρα για τον Χριστό.

Για να προσεύχομαι θέλω και λεφτά!

Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης
Έναν τέτοιο γέροντα αμέριμνο, απλό, ταπεινό, με μεγάλη εμπιστοσύνη στον Χριστό και την Παναγία, γνωρίσαμε.
Ήταν από το Ριζοκάρπασο της σήμερα τουρκοκρατούμενης Κύπρου κι ήλθε στο Άγιον 'Ορος όταν κι αυτό ήταν Τουρκοκρατούμενο. Εκοιμήθη πριν δώδεκα έτη σε ηλικία εκατόν έξι ετών.Είχε στο Άγιον 'Ορος ογδόντα έξι έτη. Εξήλθε αυτού μία δύο φορές, για να πάει προσκυνητής στα Ιεροσόλυμα. Ογδόντα έξι έτη είχε να φάει κρέας. Ογδότα έξι έτη είχε να δει γυναίκα. Είκοσι πέντε έτη είχε να πλύνει το πιάτο του. Υγιέσταστος, εγκρατέστατος, εξυπνότατος , αγαθότατος. Εκατόν τριών ετών ανέβηκε στη σκέπη του κελλιού του να διορθώσει τα κεραμίδια. 

Μια γιαγιά μπήκε ξυπόλητη στο λεωφορείο και βρήκε βοήθεια από αυτόν που κανείς δεν περίμενε

Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα…Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι.
Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη… θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.