''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

40 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο – Μια βραδιά τιμής, μνήμης και καταγγελίας.

ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
& ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ, ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
Δεν επιτρέπουν στους πολεμιστές της Κύπρου να μεταβούν φέτος στο μαρτυρικό νησί, για να τιμήσουν τα 40 χρόνια από την επιχείρηση του Αττίλα που διχοτόμησε το νησί.

Όπως καταγγέλλουν στο IONION FM, οι πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ, Γιώργος Σολωμός από το Τραγανό και Σωτήρης Θεοδωρόπουλος από το Χειμαδιό, φέτος το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν δίνει άδεια στους πολεμιστές να μεταβούν στο νησί, ούτε διαθέτει το C130 για την μεταφορά τους, αντί αυτού στέλνει μόλις έναν εκπρόσωπο από κάθε νομό.

Τούρκοι νοσταλγοῦν τό Βυζάντιο: «Αὐτός ὁ τόπος εἶναι ἑλληνικός - Θέλουμε νά γίνουμε Χριστιανοί»!

Στην Κωνσταντινούπολη "Τούρκοι" λένε σε Έλληνες επισκέπτες: «Ο τόπος αυτός είναι δικός σας»!
Ο φανατισμός των Ισλαμιστών στην Τουρκία δεν επιτρέπει διαφοροποιήσεις ειδικά σε θέματα θρησκείας. Αυτό όμως που δεν επετεύχθη με «ζεϊμπέκικα και κουμπαριές» το πράττει η Ορθοδοξία αφού είναι έκδηλο σε πολλούς Τούρκους το Ορθόδοξο υπόβαθρο.
Αν καί οι λιγοστοί Σελτζούκοι άλλαξαν τον εθνοθρησκευτικό χαρακτήρα εκατομμυρίων Ελλήνων (Μικρασίας, Θράκης, Πόντου κ.α.) που λόγω βίας ή συμφερόντων εξισλαμίσθηκαν ακόμα και επιφανειακά, σήμερα μία κρυμμένη Ορθόδοξη θρησκευτικότητα εκδηλώνεται από τους απογόνους τους.

1000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ (1014)

ΜΑΧΗ_ΚΛΕΙΔΙΟΥ_1
Σαράντου Ι. Καργάκου
Ἱστορικοῦ

Φέτος συμπληρώνονται 1000 χρόνια ἀπὸ τὴ μάχη τοῦ Κλειδίου (29-7-1014)...
ἀλλ’ ὑποπτεύομαι ὅτι τὸ γέγονος αὐτὸ θὰ περάσει ἀπαρατήρητο ἀπὸ τὴν πολιτεία, λόγῳ τῆς «Μεττερνιχείου» καὶ δαιμονίου, ὄντως, πολιτικῆς ποὺ ἀκολουθεῖ ἔναντι τῶν γειτόνων μας: να μὴ δυσαρεστήσουμε τοὺς Βούλγαρους καὶ τοὺς Σκοπιανοὺς ἐν ὀνόματι τῆς καλῆς γειτονίας!
Καὶ ὅμως ἡ μάχη τοῦ Κλειδίου εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ κορυφαῖα στρατιωτικὰ γεγονότα τῆς ἱστορίας τῆς Αὐτοκρατοριας τῆς Κωνσταντινουπόλεως, ποὺ ἀπὸ τοὺς Δυτικούς, καὶ συγκεκριμένα ἀπὸ τὸν Ἱερώνυμο Βόλφ, τὸ 1562, ὀνομάσθηκε κακῶς Βυζαντινή.
Τὸν ὅρο Αὐτοκρατορία τῆς Κωνσταντινουπόλεως οἱ Βολλανδιστές, Ἰησουίτες μοναχοί, ποὺ ἐκδίδουν τὰ «Acta Sanctorum», ἔχουν κατακυρώσει ὑπὲρ τῶν Φραγκων ποὺ βασίλευσαν στὴν Βασιλεύουσα μετὰ τὴν πρώτη ἅλωση (1204-1261). Τὶς ἐνστάσεις μας ὡς πρὸς αὐτὸ διατυπώνουμε στὸ βιβλίο μας «Ἡ Αὐτοκρατορία τῆς Κωνσταντινουπόλεως-Ἀπὸ τὴν Ἁγία Σοφία τοῦ Κωνσταντίνου στὴν Ἁγία Σοφία τοῦ Ἰουστινιανοῦ» (ἐκδ. Ἰ. Σιδέρης, Ἀθῆνα 2012).

«Κόσμημα» ο Νέος Ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο Μηδέν (ΒΙΝΤΕΟ).

Κείμενο Λότσιος Ιωάννης
Ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Νέα Υόρκη, ήταν ο μόνος ναός που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο κέντρο Εμπορίου.
Έπειτα από πολλά χρόνια διαπραγματεύσεων και καθυστερήσεων ο νέος αυτός ναός θα γίνει πραγματικότητα.

15 Ιουλίου 1974: Πραξικόπημα εναντίον Προέδρου Μακαρίου

Με το πραξικόπημα εναντίον του νόμιμου προέδρου της Κύπρου η χούντα των Αθηνών δίνει την "αφορμή" στους τούρκους να εισβάλλουν στην Κύπρο..

 Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπος Μακάριος ανατρέπεται από την ελληνική χούντα και τους κυπρίους ομοιδεάτες τους. Η κυπριακή τραγωδία είχε μόλις ξεκινήσει. Πέντε μέρες μετά, στις 20 Ιουλίου 1974 οι τουρκικές δυνάμεις εισβάλλουν στην Κύπρο.

Πανηγυρίζουν για τις θηριωδίες οι ισλαμοφασίστες της Μπόκο Χαράμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου πανηγυρίζει στο βίντεο για τις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές στις 25 Ιουνίου στην Αμπούζα και στο Λάγκος της Νιγηρίας.

Η Αγγλικανική Εκκλησία ενέκρινε τη χειροτονία γυναικών επισκόπων

Η Αγγλικανική Εκκλησία ενέκρινε τη χειροτονία γυναικών επισκόπων
Η Γενική Σύνοδος που συγκλήθηκε στο Γιορκ, στη βόρεια Αγγλία, τάχθηκε υπέρ μιας μεταρρύθμισης που δίχαζε εδώ και δεκαετίες την Αγγλικανική Εκκλησία. Την πρόταση αυτή προωθούσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, ο πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών σε όλο τον κόσμο.

Τραγικό! Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι»

Τραγικό! Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι»
Της Παναγιώτας Καρλατήρα 
Ο 67χρονος ασθενής, η ιστορία του οποίου ήρθε στο προσκήνιο την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από την καταγγελία που έκανε για τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού, έχασε τη μάχη για τη ζωή τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου και νοσηλευόταν μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Το μεγάλο «δώρο» του Β.Πούτιν στον Φ.Κάστρο

Το μεγάλο «δώρο» του Β.Πούτιν στον Φ.Κάστρο
Ένα μεγάλο «δώρο» έκανε στην πατρίδα τού Φιντέλ Κάστρο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος ανακοίνωσε με διάπλατο χαμόγελο την παραγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της Κούβας από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Δημήτριος Τσελεγγίδης, Θα φιλοξενούμε θεσμικά στο τμήμα θεολογίας τους αρνητές της θεότητας του Χριστού;

Δημήτριος Τσελεγγίδης, Θα φιλοξενούμε θεσμικά στο τμήμα θεολογίας τους αρνητές της θεότητας του Χριστού;
του κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη, Καθηγητού της Δογματικής στο Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ
Δημοσιεύουμε εδώ, λόγω της σπουδαιότητός του, ένα μέρος της θεολογικής προσεγγίσεως του καθηγητού κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη, για το θέμα του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, έτσι όπως παρουσιάσθηκε στη συνεδρία του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. στις 7.3.2014. Οι υπογραμμίσεις (bold) είναι δικές μας.

NATO: "Η Ρωσία συγκεντρώνει πάλι δυνάμεις στην μεθόριο με Ουκρανία"

NATO: "Η Ρωσία συγκεντρώνει πάλι δυνάμεις στην μεθόριο με Ουκρανία"
Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε πριν λίγο ότι η Ρωσία ξεκίνησε πάλι την μεταφορά ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία και ότι αυτή την στιγμή έχει περίπου 10.000-12.000 στρατιώτες στην περιοχή, παρότι μετά από την αποχώρηση οι δυνάμεις της είχαν περιοριστεί στα 1.000 άτομα.

Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εἶναι ἀδιάφορος...(Φ.Κόντογλου)

Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εἶναι ἀδιάφορος, 
ὅποιος δὲν νοιάζεται γιὰ τίποτα, ὅποιος δὲν νιώθεικαμιὰ εὐθύνη. 


Ἀλλιῶς τὸν λένε σωβινιστή, τοπικιστή, μισαλλόδοξο, φανατικό. 
Ὅποιος ἀγαπᾶ τὴν χώρα μας, τὰ ἤθη καὶ ἔθιμά μας, 
τὴν παράδοσή μας, τὴν γλώσσα μας, θεωρεῖται ὀπισθοδρομικός.