''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ !

Ιωάννης Μακρυγιάννης (1797 - 27/4/1864)

Ο Ιωάννης Τριανταφυλλοδημήτρης του Δημητρίου και της Βασιλικής γεννήθηκε στο Κροκύλειο Δωρίδας, σε παιδική ηλικία όμως κατέφυγε με την οικογένειά του στη Λιβαδειά μετά από το φόνο του πατέρα του από τους Τούρκους...

Πόσο μπορούν να αντέξουν οι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια;

Πόσο μπορούν να αντέξουν οι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια;
Ενώ οι διασώστες συνεχίζουν τις απελπισμένες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, τρεις ημέρες μετά από τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ, το BBC News επιχειρεί σε άρθρο του να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Όταν πίνεις ΦΡΑΠΕ, πίνεις και...

 
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν….

Οι επιστήμονες φτιάχνουν ένα βραχιόλι για να μεταδίδει συναισθήματα από απόσταση!

Οι επιστήμονες φτιάχνουν ένα βραχιόλι για να μεταδίδει συναισθήματα από απόσταση!
Τα ανθρώπινα συναισθήματα μπορούν να μεταδοθούν μέσω του αέρα, χωρίς φυσική επαφή. Το συμπέρασμα αυτό προήλθε από μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων. Σύμφωνα με αυτή, σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν συσκευές που θα "κουμπώνουν" σε διάφορα μέρη του δέρματος των χεριών για να μεταδώσουν τα συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, ενθουσιασμό, φόβο ...
"Συγνώμη, δεν είναι θυμωμένος μαζί σου, είναι εύκολο μην ανησυχείς, σε λατρεύω" - αυτές οι λέξεις μπορούν να μεταφραστούν σε κίνηση, με ένα χτύπημα, περνώντας έτσι όλο το φάσμα των συναισθημάτων από απόσταση. Με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ό, τι, για παράδειγμα, μέσω τηλεφώνου, Skype ή SMS, υποστηρίζουν οι επιστήμονες!

Οι ίδιοι ετοιμάζουν ένα βραχιόλι - μια συσκευή που μπορεί από απόσταση να μεταδώσει τη χαρά, τη θλίψη, το άγχος και το φόβο. Όπως εξηγεούν από την τεχνική άποψη οι προγραμματιστές - ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sussex, απευθείας ριπές του ανέμου στην περιοχή γύρω από τον αντίχειρα και το δείκτη, και στη μέση της παλάμης, μπορούν να προκαλέσουν ενθουσιασμό. Από την άλλη για κάτι αρκετά λυπηρό θα πρέπει να τονώσει την πίσω πλευρά των παλαμών και την περιοχή γύρω από το μικρό δάχτυλο.

Ο εκδότης του δημοφιλούς επιστημονικού περιοδικού «Επιστήμη και Ζωή» Ντμίτρι Zykov πιστεύει ότι αυτές οι συσκευές πρέπει να είναι φθηνές. "Ίσως σε μερικά χρόνια θα αγοράζουν τα βραχιόλια που μεταδίδουν συναισθήματα σε κάθε κατάστημα με την ίδια ευκολία όπως τώρα ένα κινητό τηλέφωνο" είπε...

Από  dotnews.gr

Η αγιότητα δεν βγαίνει στο παζάρι, ούτε χτυπά κουδούνια...

…Και ψάχνουμε να βρούμε έναν Γέροντα φωτισμένο. Γράφει ένας ηγούμενος γι' αυτούς τους αναζητητές επισκέπτες του Αγίου Όρους: