''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Έντονη ρωσική αντίδραση για τις γυναίκες επισκόπους: Τέτοιες κινήσεις στενεύουν τα περιθώρια διαλόγου

Έντονη ρωσική αντίδραση για τις γυναίκες επισκόπους: Τέτοιες κινήσεις στενεύουν τα περιθώρια διαλόγου
Έντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσικής Εκκλησίας στην ψηφοφορία της Δευτέρας στην Εκκλησία της Αγγλίας, που επέτρεψε στις γυναίκες να γίνουν επίσκοποι.
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί μια αρνητική στάση για το λεγόμενο θηλυκό ιερατείο και θηλυκό Επίσκοπο. Βλέπουμε αυτήν την διαδικασία ως παράδειγμα της εκτροπής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και μιας ολόκληρης σειράς προτεσταντικών ομολογιών από την αρχική παραγγελία της εκκλησίας και ότι ακολουθούν σύγχρονες φιλελεύθερες τάσεις. λυπόμαστε για τέτοιου είδους αποφάσεις», δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, στο Interfax-Religion.
Κινήσεις όπως αυτές δεν φέρνουν τις διάφορες χριστιανικές κοινότητες πιο κοντά στην ενότητα, είπε και συμπλήρωσε: "Ο χώρος για διάλογο στενεύει με υπαιτιότητα των εταίρων μας, και το λέμε με μεγάλη λύπη."
«Η παρουσία των γυναικών σε επισκοπικό αξίωμα κλείνει για εμάς την πόρτα για κάθε συζήτηση για το θέμα της διαδοχής στην Αγγλικανική επισκοπή», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι η Ρωσική Εκκλησία θα συνεχίσει να διατηρεί διάλογο με τους Αγγλικανούς με την ελπίδα της φωνής της να ακουστεί.

Από: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου