''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ἦρθε ὁ καιρὸς νὰ πολεμήση τὸ καλὸ μὲ τὸ κακό...

Ὅταν ὅμως δεῖτε συμφορὲς στὴν Ἑλλάδα...

- Γέροντα θὰ γίνη πόλεμος;
- Ἐσεῖς κάνετε προσευχή; Ἐγὼ ἔχω ἀπὸ τὴν ἄνοιξη μέχρι τὸ φθινόπωρο ποὺ κάνω ἐπιστράτευση προσευχῆς -ἀθόρυβα-, γιὰ νὰ μᾶς λυπηθῆ ὁ Θεός, νὰ ἀποφύγουμε τὴν ἐπιστράτευση καὶ τὸν πόλεμο. Εἶχα πληροφορία: “Κάνετε πολλὴ προσευχή, γιὰ νὰ ἐμποδιστοῦν οἱ Τοῦρκοι, διότι τὴν Κυριακὴ 16 Ὀκτωβρίου, ἔχουν σκοπὸ νὰ μᾶς χτυπήσουν” (εἰπώθηκε τὸν Νοέμβριο τοῦ 1983. Ἡ πληροφορία δὲν ἦταν ἀνθρώπινη ἀλλὰ θεϊκή). Δόξα τῷ Θεῶ, μέχρι στιγμῆς μᾶς φύλαξε ἡ Παναγία, ἂς εὐχηθοῦμε νὰ μᾶς προστατεύσει καὶ στὴ συνέχεια.

ΗΠΑ: Μια αυτοκρατορία σε πτώση ή απλά η αρχή μιας νέας εποχής;

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

[Η ανάλυση που ακολουθεί γράφτηκε τον Ιανουάριο -6 μήνες πριν- για το δεύτερο διαδικτυακό τεύχος του Geopolitics


http://www.joomag.com/magazine/geopolitics-magazine-january-february-2014/0635229001390925232
Όταν το τεύχος κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο,έλαβα στο mailμου πάμπολλα υβριστικά μηνύματα για το δήθεν ρόλο μου και ποια είμαι εγώ που τολμώ να μιλήσω για πτώση των ΗΠΑ. Η Αμερική δεν πρόκειται να έρθει σε πτώση ποτέ μου είχε γράψει τότε ομογενής και όταν τον ζήτησα να μου γράψει τα επιχειρήματα του μου απλά σιώπησε.
Το άρθρο ξαναδημοσιεύεται σήμερα με αφορμή τη μετάφραση του σε προηγούμενη ανάρτηση στα ισπανικά από τη Fenya Antonatos Kazana.}

“Σφήνα” Πούτιν στις ΗΠΑ μέσω Αβάνας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πως ελπίζει ότι η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft... και η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Κούβας, η Cupet, θα αρχίσουν την εκμετάλλευση υπεράκτιων κοιτασμάτων στη νήσο της Καραϊβικής «στο πολύ κοντινό μέλλον».

Λίγο πριν ο Πούτιν αρχίσει την εξαήμερη περιοδεία του στη Λατινική Αμερική η Rosneft και η επίσης κρατική ρωσική εταιρεία Zarubezhneft συμφώνησαν να συμβάλλουν στην εξερεύνηση από την Cupet πιθανών κοιτασμάτων στην Κούβα. Στη νήσο υπάρχουν κοιτάσματα από τα οποία αντλείται μια περιορισμένη ποσότητα αργού, πάντως η Κούβα εξαρτάται από τη Βενεζουέλα για τις εισαγωγές πετρελαίου.

Κάτω η Πηνελόπη Δέλτα!

βάλτου 3
 
Του Απόστολου Διαμαντή 
Διαβάζοντας το άρθρο του Αντώνη Λιάκου (διαβάσετε παρακάτω) για την Πηνελόπη Δέλτα δεν εξεπλάγην.
Είναι οι ίδιοι ιστορικοί- Λιάκος, Ρεπούση, Καράβας, Καλύβας και λοιποί- οι οποίοι νυχθημερόν τα βάζουν με ό,τι έχει μετατραπεί σε εθνικό ιστορικό βίωμα, αγνοώντας φυσικά πως η ιστορία δεν είναι προϊόν του ιστορικού, αλλά των ίδιων των μαζών, των ορατών και μη ορατών διεργασιών, που λέει και ο Λε Γκοφ.

Έρημη πόλη το Ντονέτσκ περιμένοντας επέμβαση κατά των φιλορώσων

Έρημη πόλη το Ντονέτσκ περιμένοντας επέμβαση κατά των φιλορώσων
Πόλη φάντασμα έχει γίνει το Ντονέτσκ εξαιτίας του φόβου για επιχείρηση του ουκρανικού στρατού, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ., κατά των φιλορώσων ενόπλων που κατέφυγαν στην πόλη μετά την εκδίωξή τους από το Σλαβιάσκ και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους.
Σύμφωνα με τον αυτοανακηρυχθέντα ηγέτη της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Αλεξάντρ Μποροντάι, περισσότεροι από 70.000 από τους 900.000 κατοίκους της πόλης την έχουν ήδη εγκαταλείψει.

Υπάρχει πεπρωμένο και ποια η σχέση του με τον Θεό;

Υπάρχει πεπρωμένο και ποια η σχέση του με τον Θεό;
Πόσες φορές ακούμε από διάφορους ανθρώπους να λένε: «Ήταν της μοίρας το γραμμένο» ή «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον».

Σαν χριστιανοί φυσικά και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πεπρωμένο ή μοίρα.
Όμως ενώ καταδικάζουμε αυτές τις λέξεις και τις παραπάνω φράσεις δυστυχώς πολλές φορές το σκεπτικό και το νόημα του πεπρωμένου ή της μοίρας το βαπτίζουμε ως «θέλημα του Θεού» υιοθετώντας και καλλιεργώντας την έννοια τους.

Πόσες ώρες πρέπει να καθόμαστε μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή

Πόσες ώρες πρέπει να καθόμαστε μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Τμήματος Οφθαλμολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κέιο αν ξοδεύετε περισσότερο από επτά ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή τότε θα αρχίζουν τα προβλήματα.
Σύμφωνα με την επιθεώρηση που δημοσιεύει η «JAMA Ophthalmology» το όριο του χρόνου μπροστά από οθόνες για τον μέσο άνθρωπο είναι οι επτά ώρες. Οι μελέτες απέδειξαν πως οι η κατάχρηση αυτού του χρόνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στην όραση καταστρέφοντας μια πολύ σημαντική πρωτείνη και σταδιακά μπορεί να προκληθεί ξηροφθαλμία.

Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης: Έρχονται δύσκολα χρόνια…

...θα δούμε φοβερά γεγονότα.
Θα δοθούν πνευματικές μάχες.
 
Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζήσουν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν.

Ερντογάν: Η ζωή του Ισραήλ βασίζεται στο ψέμα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίζει τους Ισραηλινούς
O πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται στα «ψέματα» σε ό,τι αφορά τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει στη Γάζα. «Εκείνο (το Ισραήλ) λέει ότι (η Χαμάς) εκτοξεύει ρουκέτες. Όμως ποιος πεθαίνει;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφωνούσε ενώπιον των υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, προτού να προσθέσει ότι «ο αριθμός των Παλαιστινίων που εσείς (το Ισραήλ) σκοτώσατε έχει ανέλθει αυτή τη στιγμή στους 100. Η ζωή του (η ζωή του Ισραήλ) βασίζεται στο ψέμα. Δεν είναι ειλικρινές».

Η ενδυμασία στον ιστορικό Πόντο

Οι ενδυμασίες των Ελλήνων και Ελληνίδων στον ιστορικό Πόντο ποικίλει και είναι προσδιοριστική της κάθε ιστορικής περιόδου  αλλά και της γειτνίασης τους  με τους άλλους όμορους και μη, λαούς, της κοινωνικής θέσης και του πλούτου, της επαγγελματικής ιδιότητας κ.α.
stoles1

o Πούτιν πάει να βάλει γκόλ στον Τελικό;

Ξεκινάω με μία σπέσιαλ αφιέρωση στους μεγάλους της γης που θα συναντηθούν και χαμογελαστά θα παρακολουθήσουν τον Τελικό στο Μουντιάλ.
Άραγε τολμούν να δουν κατάματα τον  "τελικό της ανθρωπότητας" που παίζεται από τους ισλαμοφασίστες που κλωτσούνε ανθρώπινα κεφάλια παίζοντας ποδόσφαιρο σε καταγεγραμμένα βίντεο στην Συρία;;;;;;;


 Όλος ο γεωπολιτικός ορίζοντας βρωμάει καμένες σάρκες , πετρέλαιο και προβοκάτσιες.
Να γιατί η κατασκοπεία άρχισε εδώ και καιρό να πάει  ̈ σύννεφο ̈ στην Γερμανία... από την φίλη της Αμερική.