''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Στα ίχνη του τελευταίου αυτοκράτορα

                   Δεν είναι μόνο η καθημερινότητα της Πόλης που με μαγεύει. Πίσω από τις συγκινήσεις, τις βόλτες, τις γεύσεις, τις ευχάριστες παρέες, τον ξέγνιαστο τρόπο ζωής μου και τις περιπλανήσεις μου εδώ, κρύβεται και μια άλλη Πόλη. Η Πόλη των θρύλων και των παραδόσεων. Η Πόλη, που είναι τόση η λάμψη και η μαγεία της, που ορισμένες φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς που τελειώνει το παραμύθι και που αρχίζει η πραγματικότητα. Συλλαμβάνω αρκετές φορές τον εαυτό μου να ακροβατεί σε ένα λεπτό σχοινί που διαχωρίζει αυτές τις δυό διαστάσεις, έτοιμο να χαθεί ανεπιστρεπτί αν η "ακροβασία" δεν γίνει προσεκτικά.
               Μέσα από αυτές τι περιπλανήσεις και τις επαφές με την Πόλη της άλλης διάστασης, σκέφτηκα οτι ήρθε η στιγμή να ''ακουμπήσω'' έναν ακόμα θρύλο. Να περιπλανηθώ στα ίχνη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Στα ίχνη του τελευταίου αυτοκράτορα.

Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ'

Φινλανδία: Νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων

Φινλανδία: Νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων
Το νομοσχέδιο δίνει και το δικαίωμα υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια

Η Φινλανδία έγινε η 12η ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλωνΤο φινλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μικρή πλειοψηφία τη σχετική πρωτοβουλία πολιτών. Συγκεκριμένα, 105 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης του νομοσχεδίου και 92 ψήφισαν κατά.

Ειδική αποστολή στην Ουκρανία (Στα χρόνια της δουλείας, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ).

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ
Οι Άγιοι είναι οι πνευματικοί μας οδοδείκτες. Τον δρόμο του Θεού, αυτοί μας τον δείχνουν. Και μας τον δείχνουν όχι βεβαίως ακαδημαϊκά, αλλά μέσα από την πνευματική τους εμπειρία.
Με τις διδαχές τους και προπάντων με την ίδια τους την ζωή.

Γέροντας Παΐσιος: «Ο διάβολος θυμάται την προηγούμενη κατάστασή του»

Γέροντας Παΐσιος: «Ο διάβολος θυμάται την προηγούμενη κατάστασή του»
- Γέροντα, ο διάβολος θυμάται την προηγούμενη κατάστασή του;
- Αν θυμάται λέει; Αυτός είναι πυρ και μανία, γιατί δεν θέλει να γίνουν άλλοι Άγγελοι, που θα τον αντικαταστήσουν. Και όσο πάει χειρότερος γίνεται. Εξελίσσεται στην κακία και στον φθόνο.
Ω, αν νιώση κανείς το κατάντημα του διαβόλου, θα κλαίη μέρα-νύχτα! Εδώ έναν καλό άνθρωπο βλέπει κανείς που αλλάζει, γίνεται εγκληματίας, και πόσο στενοχωριέται! Πόσο μάλλον να δη έτσι όχι έναν άνθρωπο αλλά έναν Άγγελο!

Γεωργιανοί Επιστήμονες: Το «Χρυσόμαλλο Δέρας» δεν ήταν παραμύθι!

"Το χρυσόμαλλο δέρας δεν είναι μύθος", γράφει το δημοσίευμα.

Ο ελληνικός μύθος, για το ταξίδι των Αργοναυτών, με επικεφαλής τον Ιάσωνα στην Κολχίδα για το Χρυσόμαλλο Δέρας, ήταν μια πραγματικότητα αφού υπάρχουν ιστορικά στοιχεία...

Μια υπέροχη Χριστιανική ιστορία

Μια υπέροχη Χριστιανική ιστορία
Το ακόλουθο κείμενο δημοσιεύτηκε την 21 Σεπτεμβρίου του 1957 στην εφημερίδα της Άρτας "Ελεύθερος Λόγος" από τον Αρτινό Ιατρό Κωνσταντίνο Κοντογιάννη (1912-1979), χειρούργο και γενικό διευθυντή του Νοσοκομείου του Μονάχου την περίοδο 1954-1961.