''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Άγνωστες λεπτομέρειες για την ταφή του Θ. Κολοκοτρώνη και την ανακομιδή των λειψάνων του στην Τρίπολη.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε. Ούτε στην λαιμητόμο όπου τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβερνήσεως του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε 6 μήνες φυλακισμένος.

Ο Πούτιν κάλεσε τον Καμμένο στη Μόσχα

Ο Πούτιν κάλεσε τον Καμμένο στη Μόσχα
Του Απόστολου Ρόσσιου
Σε μια νέα κίνηση – ματ που θα αλλάξει πολλά στις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στον τομέα της γεωστρατηγικής πολιτικής, προχώρησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη...

...Χρυσά χέρια και πολλά χαρίσματα μου έδωσε ο Κύριος. Δεν τα μεταχειρίσθηκα για να αποχτήσω υλικά αγαθά, μήτε χρήματα, μήτε δόξα, μήτε κανενός είδους καλοπέραση. Τα μεταχειρίσθηκα προς δόξαν του Κυρίου και της Ορθοδοξίας του.

Άναψε φωτιά η Ελλάδα: Η Ρωσία θα ζητήσει αποζημιώσεις πολέμου από τη Γερμανία.

Με τίτλο «Η ιδέα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, δεν έχουν υποβληθεί για δημόσια συζήτηση στην Κρατική Δούμα»  το ρωσικό δημοσίευμα του Ria Novosti,  αναφέρεται  σε πρόταση για τη ζημία που προκλήθηκε από τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη  διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Από τον Ρωμανό τον Μελωδό στον Οδυσσέα Ελύτη

elitis2
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αείμνηστο καθηγητή Θεολογίας Νικόλαο Ματσούκα όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος του στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε ότι οι μαθητές μας στα σχολεία θα μπορούσαν να μάθουν την Ορθόδοξη διδασκαλία της Εκκλησίας μας μελετώντας απλά και μόνο τα λογοτεχνικά κείμενα των συγγραφέων της γενιάς του ΄30 διότι αυτοί οι λογοτέχνες είχαν διαβάσει και μελετήσει τα εκκλησιαστικά και πατερικά κείμενα από τα οποία εμπνεύστηκαν.

Για τον πόλεμο των πειρασμών, την ταπείνωση και τη γονεϊκότητα.

ηχητικό αρχείο στο οποίο είναι καταγεγραμμένες νουθεσίες του ίδιου του Αγίου Γέροντα Παϊσίου αναφορικά με τον πόλεμο των πειρασμών, την ταπείνωση και τη γονεϊκότητα.