''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Άγνωστες ιστορίες ηρώων του έπους του 40' ΜΕΡΟΣ Β' - Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Πιερράκος που σκοτώθηκε στο έπος του ’40, ενώ έγραφε γράμμα στη μάνα του

Διαβάστε την ιστορία με τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού που σκοτώθηκε στο έπος του ’40, ενώ έγραφε γράμμα στη μάνα του. Μπορούσε να αποφύγει την πρώτη γραμμή, αλλά αρνήθηκε. Ο αδελφός του σκοτώθηκε στην αεροπορία.

Άγνωστες ιστορίες ηρώων του έπους του 40' ΜΕΡΟΣ Α'- Δημήτρης Ίτσιος, ο λοχίας που εξολόθρευσε 230 άνδρες της Βέρμαχτ, τιμήθηκε από τους Γερμανούς και εκτελέστηκε εν ψυχρώ

Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου οι Γερμανοί προσπαθούν να διασπάσουν τη γραμμή Μεταξά, από τα σύνορα μας με την Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία. Η Γιουγκοσλαβία είχε πέσει δια περιπάτου και οι Βούλγαροι συμμάχησαν με τον Άξονα.

Σαν σήμερα: το κράχ του 1929 (Video)

Σαν σήμερα: το κράχ του 1929 (Video)
1618.... Ο άγγλος τυχοδιώκτης και συγγραφέας, σερ Ουόλτερ Ράλι, αποκεφαλίζεται με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον του βασιλιά Ιακώβου.

Τα 12 λεπτά που μάγεψαν τους Έλληνες - ΒΙΝΤΕΟ όλο το "σόλο" του πιλότου του F 16


  Με περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16 και με τον τίτλο του κορυφαίου πιλότου του ΝΑΤΟ το 2011, ο Σμηναγός Στράλης, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», επιδόθηκε σε έναν «άγριο χορό» στους αιθέρες για περισσότερα από 12 λεπτά.

Το μήνυμα του πιλότου που συγκλόνισε την Ελλάδα: "Ψηλά το κεφάλι Ελληνες" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μήνυμα του πιλότου που συγκλόνισε την Ελλάδα: "Ψηλά το κεφάλι Ελληνες" (ΒΙΝΤΕΟ)
«Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για μια ακόμη φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά».

Η μεγάλη αγωνίστρια Λέλα Καραγιάννη

Η μεγάλη αγωνίστρια Λέλα Καραγιάννη
70 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο της μεγάλης αντιστασιακής αγωνίστριας Λέλας Καραγιάννη.
Μια ηρωίδα, που πίστευε βαθιά στο Θεό και παράλληλα στα δύσκολα χρόνια του Πολέμου έδωσε τα πάντα για να δει ελεύθερη την Ελλάδα.