''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τι είναι το Αντίδωρον;

Τι είναι το Αντίδωρον;
Το Αντίδωρον είναι ευλογημένος άρτος που βγαίνει από τα πρόσφορα που προσεκόμισαν και προσέφεραν οι πιστοί, προκειμένου να τελεσθεί η Θεία Λειτουργία (γι’ αυτό και ονομασία πρόσφορο, από το ρήμα προσφέρω).
Κατά την ώρα που γίνεται η ακολουθία της προσκομιδής προφέρονται άρτοι (πρόσφορα), συνήθως τρία ή πέντε για να εξαχθούν οι μερίδες των εννέα ταγμάτων.

Προκλητική ατζέντα για μουφτή και βακούφια του αν. πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Κομοτηνή

Προκλητική ατζέντα για μουφτή και βακούφια του αν. πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Κομοτηνή
Επαφές με ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης
Μαθήματα…δημοκρατίας από τον Εμρουλά Ισλέρ που αναφέρθηκε σε προτεραιότητες, όπως η εκλογή μουφτή, τα βακούφια και είπε σε μουσουλμάνους της Κομοτηνής «H ισχυρή Τουρκία ήταν πάντα στο πλευρό σας, και θα είναι ...» Τουρκικές και πομακικές στολές, σε ένα συνονθύλευμα ταυτοτήτων, επιστρατεύτηκαν για την υποδοχή του Τούρκου αξιωματούχου 

Η γερμανική απάντηση στην κατασκοπεία της NSA: Επιστροφή στις γραφομηχανές - Διάτρητα όλα τα μέτρα ασφαλείας τους;

Η γερμανική απάντηση στην κατασκοπεία της NSA: Επιστροφή στις γραφομηχανές - Διάτρητα όλα τα μέτρα ασφαλείας τους;
Στη Γερμανία, οι πολιτικοί της χώρας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της σύνταξης σημαντικών και απόρρητων εγγράφων στις παραδοσιακές γραφομηχανές και όχι σε υπολογιστές.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Morgenmagazin, ο επικεφαλής της έρευνας που...
διεξάγει η γερμανική Βουλή για τις παρακολουθήσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), Πάτρικ Σένσμπουργκ.

Πως μύριζε το Βυζάντιο;

Η ανθρωπότητα χρησιμοποιούσε και παρήγαγε αρώματα από πολύ παλιά. Αρχαιότατες ενδείξεις παραγωγής αρωμάτων υπάρχουν στην Κύπρο και την Μεσοποταμία, και αργότερα στην Αίγυπτο και την Κίνα. 
Την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου...
η παραγωγή και η χρήση αρωμάτων ήταν ήδη γενικευμένη και περίπλοκη, συγκεντρώνοντας πλήθος γνώσεων και ειδικεύσεων, αλλά και εξωτικών πηγών αρωματικών υλών που βρίσκονταν στην Ανατολή μέσω του Δρόμου του Μεταξιού.

Ο ύπνος "στίβει" και αποτοξινώνει τον εγκέφαλο. Διαδικασία-κλειδί για το Αλτσχάιμερ.

ypnos-altzheimer-115851
Είναι γνωστό ότι χωρίς επαρκή ύπνο, οι πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών και εκδήλωσης άγχους αυξάνονται σημαντικά.

Τώρα, ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη (URMC) ανακάλυψαν ότι ο ύπνος συμβάλλει στην αποτοξίνωση του εγκεφάλου.
Πρόκειται για ένα εύρημα που αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναπτύξουν θεραπείας αντιμετώπισης της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ. 

Το φυσικό αέριο της Λωρίδας της Γάζας στο στόχαστρο του Ισραήλ και της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η καινούργια και πολύ αιματηρή κρίση της Λωρίδας της Γάζας έχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο. Το βέβαιο είναι ότι δεν αφόρα μόνο την εκδίκηση, όπως αναφέρεται, του Ισραήλ στην δολοφονία των τριών Ισραηλινών νέων που βρέθηκαν νεκροί και όπως υποστηρίχτηκε δολοφονήθηκαν από τους Παλαιστίνιους της Χαμάς, καθώς και τα αντίποινα στις εκτοξεύσεις ρουκετών από την περιοχή της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ.

Τούρκοι στρατιώτες ομολογούν εγκλήματα του στρατού τους στη Κύπρο το '74!

Τούρκοι στρατιώτες ομολογούν εγκλήματα του στρατού τους κατά την διάρκεια της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο το 1974.
.
Από την εκπομπή "Αθέατος Κόσμος" του Κώστα Χαρδαβέλα.

Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

 Την ενίσχυση και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στο στρατιωτικό τομέα συμφώνησαν Κίνα και Ελλάδα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχαν στο Πεκίνο οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στις συνομιλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, στρατηγό Fan Changlong και με τον ομόλογό του, στρατηγό Fang Fenghui έγινε θετικά δεκτή η ελληνική πρόταση για παροχή ναυτικών διευκολύνσεων σε κινεζικά πλοία που ενεργούν στη Μεσόγειο.

Τα τρία φόβητρα των δαιμόνων.

Διάβασες κάπου την ιστορία από τη ζωή του αγίου Ιωάννου του Βόστρσκο. Μια φορά, όταν αυτός ο μακάριος Ιωάννης προσευχόταν, άνοιξε η πνευματική όρασή του και είδε τα δαιμόνια. Ούτε τολμούσαν να πλησιάσουν τον άνθρωπο του Θεού , ούτε ήθελαν να απομακρυνθούν μακριά απ’ αυτόν. Βλέποντάς τους πώς τους περιέβαλε ο φόβος, ο Ιωάννης τους ρώτησε τι είναι αυτό που φοβούνται περισσότερο; Τα δαιμόνια απάντησαν «Τρία πράγματα : εκείνο που εσείς οι χριστιανοί φοράτε γύρω από το λαιμό , εκείνο που νίβεστε στην Εκκλησία και εκείνο που τρώτε στην Εκκλησία». Πάλι ρώτησε ο άνθρωπος του Θεού: «Και απ’ αυτά τα τρία τι φοβάστε περισσότερο;». Του απάντησαν οι πολίτες της κόλασης: «Εκείνο που τρώτε στην Εκκλησία».

Πομάκος Δημοσιογράφος Σ. Καραχότζα: Μόνο αν ενωθούμε μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στη Θράκη.

Μετά την σκληρή προσπάθεια και τον αδιάκοπο αγώνα μας εδώ και πολλά χρόνια μπορούμε πλέον να πούμε πως έχουμε φτάσει σε σημείο να γνωρίζουν αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι συμπατριώτες μας... Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη κυρίως αναφορικά με την μουσουλμανική μειονότητα. Μέσα από τη συνεχή ενημέρωση που παρέχουμε, τόσο μέσα από κείμενα σαν κι αυτό όσο και με τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά την Ελλάδα και έχουν ως βασικό τους θέμα τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και την συστηματική προσπάθεια εκτουρκισμού τους, πλέον κανένας δε μπορεί να πει πως δε γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στη Θράκη. Αν κάποιος το πει αυτό, ή ψέματα θα λέει ή απλά δεν ενδιαφέρθηκε ο ίδιος να μάθει.

Ιερή γραμμή SOS για απελπισμένους.

Μια άνεργη μητέρα με σοβαρά προβλήματα υγείας ετοιμάζεται να στείλει τον γιο της φαντάρο, αλλά δεν μπορεί να του προσφέρει ούτε ένα ευρώ. Η απογοήτευση και η απελπισία της την οδηγούν στα άκρα. Τελευταία ελπίδα της ένα τηλεφώνημα. Σηκώνει το ακουστικό και σχηματίζει έναν αριθμό αναζητώντας βοήθεια.
Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής θα της απαντήσει ένας ιερέας...

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

"Όποιος αγγίξει τους Μουσουλμάνους της Βοσνίας, θα έχει εναντίον του 100 εκατ. Τούρκους".
 

Την έντονη αντίδραση του Βελιγραδίου προκάλεσε η δήλωση που φέρεται να έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την οποία, σε ενδεχόμενο σύγκρουσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι Μουσουλμάνοι θα έχουν τη στήριξη 100 εκατομμυρίων Τούρκων...
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάλεσε τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ για επείγουσες διαβουλεύσεις στο Βελιγράδι.

Ο Πρίγκιπας που άλλαξε την ιστορία του κόσμου...

...οδηγώντας αμέτρητους ανθρώπους στο δρόμο προς το Φως και τον Ουρανό.

 
Άγιος Βλαδίμηρος του Κιέβου, ο Ισαπόστολος (15 Ιουλίου)

Βλαδίμηρος Α΄- Βαλνταμάρ
Μέγας Πρίγκιπας του Κιέβου
Περίοδος εξουσίας: 980-1015
Προκάτοχος: Γιάροπολκ
Διάδοχος: Σβιάτοπολκ

Οίκος Ρουρικιδών
Γέννηση: 950 - Θάνατος 1015
Πατέρας: Σβιάτοσλαβ A΄ του Κιέβου
Μητέρα: Μαλούσα
Θρησκεία: Χριστιανός Ορθόδοξος

Ο Βλαδίμηρος Α΄ ο Μέγας υπήρξε Μέγας Πρίγκηψ του Κιέβου, δηλαδή αρχηγός του κράτους των Ρως, από το 980 έως το 1015. Ανήκε στη βαραγγική δυναστεία των Ρουρικίδων και το πραγματικό σκανδιναβικό όνομά του ήταν Βαλνταμάρ (Valdamarr), το οποίο αργότερα εκσλαβίσθηκε σε Βολοντίμιρ (Володимеръ) για να σημαίνει αυτός που εξουσιάζει τον κόσμο.