''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Τα ζώα της φάτνης και ο συμβολισμός τους



Αποτέλεσμα εικόνας για ο συμβολισμος της φατνης
Στὴ βυζαντινὴ εἰκόνα τῆς Γεννήσεως τοῦ Σωτῆρος τὸ κεντρικὸ πρόσωπο, τὸ θεῖο Βρέφος, ­εἰκονίζεται μέσα σὲ σπήλαιο ἀνάμεσα σὲ ζῶα· ἢ μᾶλλον τὰ ζῶα εἶναι σκυμμένα πάνω Του· εἶναι πάντοτε δύο καὶ εἶναι συγκεκριμένα: ἕνας «βοῦς» (βόδι) καὶ ἕνας «ὄνος» (γαϊδουράκι).

Συγκλονιστικές εθνικοπολιτικές εξελίξεις που οφείλουν να μας αφυπνίσουν!

Σύμφωνα με έγκυρες στρατιωτικές πηγές, μεγάλες εθνικοπολιτικές εξελίξεις διαφαίνονται στο άμεσο μέλλον.

Ευρωπ. Δικαστήριο: Αρμενική Εκκλησία εναντίον Τουρκίας – Τι σημαίνει η προσφυγή

Σύνθεση εικόνων από το Κοζάν, το ιστορικό Σις. Στο κέντρο ιστορική φωτογραφία της έδρας του Αρμενικού Πατριαρχείου και γύρω της η σημερινή εικόνα των ερειπίων
Κατατέθηκε, όπως είχε προαναγγελθεί, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) η προσφυγή του Αρμενικού Καθολικοσάτου της Κιλικίας, με την οποία ζητείται από την Τουρκία η επιστροφή της ιστορικής έδρας του στο Σις (σήμερα Κοζάν).

Καφεΐνη: Τι θα συμβεί αν την «κόψετε»

kafeini

Η κατανάλωση έχει διάφορα οφέλη αλλά και επιπτώσεις στον του ανθρώπου.

Bελτίωση της μνήμης και αυξημένα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό είναι δύο από τα οφέλη ενώ αν σταματήσετε να πίνετε καφέ ή ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη θα συμβούν διάφορα πράγματα στον οργανισμό σας.
Δείτε τέσσερα από αυτά…

UNICEF: «Όλα τα παιδιά του Χαλεπιού υποφέρουν - Όλα έχουν υποστεί τραύματα»

Όλα τα παιδιά του Χαλεπιού υποφέρουν από ψυχολογικά τραύματα εξαιτίας των πολύνεκρων συγκρούσεων που μαίνονται σε αυτήν την πόλη στη βόρεια Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες έχουν εμπλακεί σε έναν ανελέητο πόλεμο, επιβεβαίωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Unicef.