''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πιστωτές προς Αργεντινή: Ο χρόνος για τη συμφωνία τελειώνει.

Εξαντλείται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Αργεντινή για...
καταλήξει σε μια συμφωνία με τους επενδυτές που δεν δέχθηκαν το «κούρεμα», προκειμένου να αποφύγει ακόμη μια επίπονη χρεoκοπία, αναφέρει πληρωμένη καταχώρηση των πιστωτών της χώρας σε τοπική εφημερίδα, σύμφωνα με το Reuters.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει μπροστά της μόλις δύο εβδομάδες για να καταλήξει σε μια συμφωνία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή του χρέους που ορίστηκε από αμερικανικό δικαστήριο, δεν θα είναι τετ-α-τετ αλλά μέσω τηλεφώνου. Γεγονός που εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την δέσμευση της Αργεντινής να καταλήξει σε μια συμφωνία. Αξιωματούχοι από την Αργεντινή και πιστωτές που δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους, πραγματοποίησαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον διαμεσολαβητή Daniel Pollack στη Νέα Υόρκη την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο ούτε από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής, Kicillof, ούτε από την πλευρά των πιστωτών σχετικά με εάν θα επιστρέψουν για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

«Ο χρόνος τελειώνει για την Αργεντινή» είναι ο τίτλος της ολοσέλιδης πληρωμένης καταχώρησης στην εφημερίδα της χώρας El Cronista, από την American Task Force Argentina (AFTA) που εκφράζει τα συμφέροντα των πιστωτών. «Μια χρεoκοπία δεν είναι ένα πολιτικό παιχνίδι, επομένως γιατί ο κ. Kicillof το σκέπτεται. Ήρθε η ώρα για την Αργεντινή να απαιτήσει από τους ηγέτες της να συμπεριφερθούν με έναν σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο για να σώσουν αυτή τη χώρα από τη χρεoκοπία».

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Αργεντινής, Jorge Capitanich, χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «αναίσχυντες». «Κανένα από αυτά τα fund “όρνια” δεν έβαλε ένα σεντ στην Αργεντινή. Αντιθέτως αγόρασαν (τα χρεωκοπημένα ομόλογα) φθηνά. Είναι αναίσχυντοι» δήλωσε ο Capitanich.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου