''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σύγχρονοι Ἁγιορεῖτες Γέροντες διά τόν Οἰκουμενισμόν (ἀντιαιρετικόν σταχυοδρόμιον)

Ἅγιος Παΐσιος Ἁγιορείτης:

Πώς ο Αρχιμήδης χρησιµοποίησε τις ακτίνες του ήλιου για να καταστρέψει τον ρωµαϊκό στόλο κατά την πολιορκία των Συρακουσών

Ο βοµβαρδισµός του ρωµαϊκού στόλου µε τη δύναµη του ατµού το 214 π.Χ. Ιταλός επιστήµονας ισχυρίζεται ότι έλυσε το µυστήριο του τρόπου µε τον οποίο ο Αρχιμήδης χρησιµοποίησε τις ακτίνες του ήλιου προκειµένου να καταστρέψει τον ρωµαϊκό στόλο κατά την πολιορκία των Συρακουσών.

Αφιερωμένο στους πραγματικούς φίλους, που είναι ελάχιστοι

 

Το ένα τέταρτο των πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ είναι στη βάση Ιντσιρλίκ

Το ένα τέταρτο όλων των πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ βρίσκονται αποθηκευμένα στη βάση ‘Ιντσιρλίκ, στην Τουρκία.

Χίμπα: Η αυτόχθονη φυλή στη βόρεια Ναμίμπια που αντιστέκεται στην τουριστική βιομηχανία (φωτό)

Κρυμμένη στη βόρεια Ναμίμπια, αυτή η αυτόχθονη φυλή συνεχίζει να αντιστέκεται στην τουριστική βιομηχανία παρά το γεγονός ότι προσελκύει γοητευμένους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι της φυλής Χίμπα ως επί το πλείστον εγκαταστάθηκαν στην Kaokoland, στην απομακρυσμένη περιοχή Kunene. Αν και μερικά από τα νεαρά αγόρια φορούν t-shirts και υπάρχει μια μικρή εκδυτικοποίηση εντός της φυλής, πολλοί είναι εκείνοι που ντύνονται με δέρματα. Από την εφηβεία οι γυναίκες της Χίμπα κάνουν πλεξούδες τα μαλλιά τους και φτιάχνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα από υλικά του εδάφους για να ζωγραφίσουν το σώμα τους κόκκινο.