''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ένας πιλότος τής SUDAN AIR ευχαριστεί τόν Αρχάγγελο Μιχαήλ !

Ήταν ένα ανοιξιάτικο πρωινό στή μακρινή χώρα κάτω, στο Σουδάν. Στό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας παρατηρείτο μια ασυνήθιστη κίνηση. Εκτός των κανονικών δρομολογίων, ανέμελα νιάτα, μαθητές, με τους εκδρομικούς σάκους των, είχαν γεμίσει τις αίθουσες του αερολιμένα. Μια σχολική εκπαιδευτική, αεροπορική εκδρομή, είχε προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή. Σχολικά τραγούδια και χαρούμενες φωνές έσπαγαν το μονότονο βουητό των αεροπλάνων, που απογειωνόταν και προσγειωνόταν εις τον αερολιμένα. Και ξάφνου τα μικρόφωνα ανήγγειλαν;..

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 90χρoνο γιατί έδινε φαγητό στους φτωχούς.

Ένας άνδρας 90 ετών αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 60 ημερών και πρόστιμο 500$ γιατί μοίραζε φαγητό σε άστεγους, λόγω ενός νέου νόμου που καθιστά παράνομη τη διανομή τροφίμων σε δημόσιους χώρους στο Fort Lauderdale της Florida.

Ο μικρός Δημήτρης με το διορατικό χάρισμα.

Τον Σεπτέμβριο κάποιου έτους στο ογκολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.
Ο μικρός Δημητράκης ζητούσε επειγόντως τον ιερέα του Νοσοκομείου. Ήθελε οπωσδήποτε να κοινωνήσει.

Βρήκαν λείψανα αιγυπτιακού στρατού από την 'Εξοδο του Μωυσή!

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ανθρώπινα οστά που φέρεται ότι ανήκουν στον μεγάλο αιγυπτιακό στρατό που πνίγηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν ο Μωυσής έδωσε εντολή να κλείσουν τα νερά για να σώσει τον λαό του.

«Οι Άγιοι Άγγελοι στη ζωή του Χριστιανού»

Του Αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή – Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Πολλοί από τους ανθρώπους έχουν συνδέσει τους Αγγέλους με τα παραμύθια. Άλλοι νομίζουν ότι είναι διακοσμητικά στοιχεία της γιορτής των Χριστουγέννων. Υπάρχουν και κάποιοι που γνωρίζουν τους αγγέλους από τα έργα τέχνης καλλιτεχνών, κυρίως, της βικτωριανής σχολής.