''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Με δάκρυα στα μάτια και αγκαλιά με την Αγία Ζώνη ο ήρωας πασών των Ρωσιών.

Ένας... αλλά Πούτιν!
Αποκάλυψη του Γέροντος Εφραίμ του Βατοπαιδινού

Mossad: Προειδοποίηση για επικείμενη δολοφονία του Πάπα.

Η ιταλική εφημερίδα ‘Ιλ Τέμπο’ ανέφερε ότι... ο Πάπας Φραγκίσκος, έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της τρομοκρατικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος». Η εφημερίδα επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.
«Οι ισλαμιστές βλέπουν τον ποντίφικα ως το πιο σημαντικό σύμβολο της χριστιανικής θρησκείας, μιας θρησκείας που την θεωρούν αιρετική», φέρεται να δήλωσε πηγή της Μοσάντ, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΙΧΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ Η ΑΧΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Θριαμβική παρέλαση του Βασίλειου Β' στην Κωνσταντινούπολη 
(από το βιβλίο "Σκυλίτζης της Μαδρίτης")
                   Μετά  την  αντιμετώπιση  των  πρώτων  προβλημάτων κατά τις αρχές της μονοκρατορίας του, ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Βασίλειος  ο Β΄ που «θυσίασε» την προσωπική του ευτυχία και ολόκληρη την ιδιωτική του ζωή για χάρη της «Πολιτείας των Ρωμαίων», συνέτριψε  τους  Βουλγάρους  και  οδήγησε  τη  Βυζαντινή  Αυτοκρατορία  στο  απόγειο  της  δύναμής  της.  Το  κράτος  επεκτάθηκε  με  την  προσθήκη  εδαφών  στα  Βαλκάνια,  μέχρι  το  Δούναβη  και  τον  Καύκασο.

ΦΩΤΟ-Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τον τάφο της Αμφίπολης

ΦΩΤΟ-Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τον τάφο της Αμφίπολης
ΦΩΤΟ-Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τον τάφο της Αμφίπολης
Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων…
Με τη αφαίρεση χωμάτων από τον προθάλαμο, στον χώρο πίσω από τον τοίχο των Σφιγγών, αποκαλύφθηκε τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου, με λευκά, μικρά ακανόνιστα τμήματα μαρμάρου, σε κόκκινο φόντο, σωζόμενο σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. (φωτο 1,2). Στο κατώφλι του πρώτου διαφραγματικού τοίχου των Σφιγγών, εντοπίστηκαν επί της νωπογραφίας η οποία το κάλυπτε, ίχνη μπλε χρώματος. (φωτο 3).