''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Το στερεότυπο του Δυτικού ανθελληνισμού

Πανοραμική άποψη της πόλης-κράτους
του Βατικανού.
«Όστις ολίγον μόνον διέτριψεν εν Ιταλία, ήκουσε και είδεν οποίαν καταφοράν και πάθησιν κατά των Ελλήνων οι οπαδοί του (σ.σ.: του Πάπα) προς ενέργειαν της ελληνικής θρησκείας μέρη δεν συγχωρείται να ενταφιασθή Έλλην με την θρησκευτική τελετή, ούτε η εκφορά του νεκρού να γείνη ημέραν, ούτε ευκόλως γην διά να ταφή δίδουσι, και εάν δίδωσι, διατάττουσι την ταφήν, εις λίαν μεμακρυσμένον διάστημα της πόλεως, ωσάν ο νεκρός Έλλην είνε χειρότερος και αυτών των Τούρκων, ωσάν ο Έλλην είναι μικρότερος των ανθρώπων».
Επιστολή Ιωάννη Π. Πύρλα, όπως βρέθηκε στο αρχείο Διγενόπουλου, και η οποία χρονολογείται στις 20/8/1845. Περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Βασιλείου Χρ. Σκολαρίκου «Δημοτική, Πολιτική και Οικονομική Πορεία της Δημητσάνας και της Γορτυνίας την περίοδο 1800-1945 μέσα από ανέκδοτες επιστολές και έγγραφα». Εκδότης Τάκης Ιωάννου Γκιώνης, σελ. 372

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ απήγαγαν γιο βουλευτή, ίσως για ανταλλαγή με Σνόουντεν!

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ απήγαγαν γιο βουλευτή, ίσως για ανταλλαγή με Σνόουντεν!
Στην απαγωγή του γιου του Ρώσου βουλευτή Βάλερι Ζελέζνιοφ προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, γεγονός που έριξε ακόμη περισσότερο τις θερμοκρασίες στο ψυχρό διπλωματικό κλίμα ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.
Ο χάκερ Ρομάν Ζελέζνιοφ καταζητούνταν από τη δικαιοσύνη της Ουάσιγκτον για τραπεζικές απάτες μέσω διαδικτύου, παράνομη πρόσβαση σε πληροφορίες προστατευμένων υπολογιστών και κλοπή και πώληση δεδομένων πιστωτικών καρτών των Αμερικανών πολιτών. Ο γιος του Ρώσου βουλευτή συνελήφθη την Δευτέρα στο αεροδρόμιο των Μαλδίβων ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Ρωσία.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

ELLADA
Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης 
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

”Το Ελληνικόν, το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το ομότροπον”, διατράνωνε από την αρχαία εποχή ο Ηρόδοτος, στοιχειοθετώντας τα τέσσερα ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία είναι δομημένο διαχρονικά το Ελληνικό Έθνος. Δηλαδή, την κοινή καταγωγή και γλώσσα, την ίδια θρησκεία, και τα κοινά ήθη και έθιμα (πολιτιστική κληρονομιά).
Τι είναι όμως έθνος; Αντλώντας στοιχεία από ελληνικά και ξένα λεξικά, συμπεραίνουμε ότι όλα σχεδόν συμφωνούν πως, έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν κοινή καταγωγή και ιστορία, κοινό πολιτισμό, κοινή γλώσσα και θρησκεία, κοινά ιδεώδη και κοινή εθνική συνείδηση.

Οι αγιορείτικες βιβλιοθήκες

Οι αγιορείτικες βιβλιοθήκες
Εγκατεστημένη εξαρχής σε χωρική συνάφεια με το κελλί του, η προσωπική βιβλιοθήκη του αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη αποτέλεσε τον πυρήνα της πλουσιότατης βιβλιοθήκης της Μεγίστης Λαύρας.
Ακολουθώντας το παράδειγμά του και οι υπόλοιπες Μονές δημιούργησαν σημαντικές βιβλιοθήκες, που αρχικά στεγάζονταν συνήθως σε διαμερίσματα του καθολικού, ενώ αργότερα, καθώς ο αριθμός των βιβλίων μεγάλωνε, αλλά και για λόγους πυρασφάλειας, μεταφέρονταν σε άλλους χώρους, στις πτέρυγες και στους πύργους, συχνά μαζί με το σκευοφυλάκιο και το αρχείο.
Βιβλιοθήκη της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρα.

Νέο μνημείο-πρόκληση από τα Σκόπια: Έχει πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας»

Νέο μνημείο-πρόκληση από τα Σκόπια: Έχει πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας»
Νέα πρόκληση από τα Σκόπια! Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό πάρκο του περιφερειακού δήμου Γκάζι Μπάμπα της πρωτεύουσας Σκόπια, τα αποκαλυπτήρια νέου προκλητικού μνημείου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Τόνι Τραϊκόφσκι.
Το γρανιτένιο μνημείο, που είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία του «μακεδονικού» κράτους από το 1994 έως το 1999, έχει προκλητικά χαραγμένα πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», μέσα στο οποία περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.

Γέροντας Παΐσιος: Διακονία αρρώστων

Γέροντας Παΐσιος: Διακονία αρρώστων
Η διακονία των αρρώστων με αγάπη και υπομονή...
Χθες βράδυ, την ώρα που πήγαινα στον ναό για την αγρυπνία, είδα σε μια άκρη έναν πατέρα με ένα παιδάκι σε αναπηρικό καροτσάκι. Πλησίασα, αγκάλιασα τον μικρό και τον φίλησα.
 «Είσαι ένας άγγελος, του είπα, το ξέρεις;». Και στον πατέρα του είπα: «Μεγάλη τιμή για σένα να υπηρετείς έναν άγγελο. Να χαίρεστε, γιατί θα πάτε και οι δύο στον Παράδεισο». Έλαμψαν από χαρά τα πρόσωπά τους, γιατί ένιωσαν την θεϊκή παρηγοριά.

Ο Αβέρωφ και το Κυπριακό στα χρόνια της χούντας

Ο Αβέρωφ και το Κυπριακό στα χρόνια της χούντας
Του Αντώνη Κακαρά

Ημέρες οδυνηρής μνήμης για τη συμφορά στην Κύπρο. Η ταπείνωση, η ντροπή, η ατιμωρησία, η στρέβλωση των γεγονότων και των αιτιών τους, η πορεία του κυπριακού... τίποτα δεν βελτίωσε ο χρόνος πέρα από την αγωνιστικότητα των Κυπρίων. Που δεν έχουν και άδικο να αισθάνονται μόνοι στον αγώνα τους.

Κυρίως για τους νεώτερους, αλλά και ως ερέθισμα για τους παλιότερους θα αναρτηθούν μερικά κείμενα τα οποία υπογράφει ο Αντώνης Κακαράς.

Κείμενα που έχουν και παλιότερα κυκλοφορήσει με κύριο θέμα την Κύπρο. Και αρχίζουμε με το ρόλο του Αβέρωφ, ενός πολυσυζητημένου πολιτικού που πολλοί αρέσκονται να αποκαλούν "ευπατρίδη",όπως σημειώνει ο συγγραφέας και απόστρατος του ΠΝ.

Ιδιόρρυθμο σύστημα: Πότε επιτρέπεται το κρασί στον Άθω...

Ιδιόρρυθμο σύστημα: Πότε επιτρέπεται το κρασί στον Άθω...
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε: «το κρασί δεν είναι αμαρτία, αλλά η μέθη».
Στην πατερική και ασκητική γραμματεία υπάρχουν πολλές αναφορές για την διακριτική χρήση του ευλογημένου ποτού. Ο όσιος Αθανάσιος, ιδρυτής της Μ. Λαύρας, ήδη από την Υποτύπωση του 985 όρισε πότε και πόσο κρασί πίνουν οι μοναχοί. 
Οι κανόνες αυτοί επηρέασαν όλες τις μονές και ισχύουν σχεδόν ίδιοι μέχρι σήμερα.
Η νηστεία είναι όπως και η προσευχή για τους μοναχούς. Περίοδοι νηστείας που δεν επιτρέπεται ο οίνος είναι η Μεγάλη Σαρακοστή και η Μ. Εβδομάδα, της Κοιμήσεως Θεοτόκου 1-14 Αυγούστου, των Χριστουγέννων 15 Νοεμβρίου -24 Δεκεμβρίου, των Αγ. Αποστόλων 8 μέρες μετά την Πεντηκοστή ως τις 29 Ιουνίου.
Τον υπόλοιπο χρόνο δεν επιτρέπεται Τετάρ

Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Άγιον Όρος το 2012

Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Άγιον Όρος το 2012
Ένας άνδρας, 35 ετών, συνελήφθη ως υπαίτιος για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί τον Αύγουστο του 2012 στο Άγιον Όρος και η οποία είχε κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Πρόκειται για έναν υπήκοο Λετονίας, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στις Καρυές του Αγίου Όρους με βάση σχετικό ένταλμα που είχαν εκδώσει οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Ο βασιβουζούκος Αλή Ούμπασης και ο φόνος του ιερομόναχου της Μονής Επανωσήφη

Ο βασιβουζούκος Αλή Ούμπασης και ο φόνος του ιερομόναχου της Μονής Επανωσήφη
Αρχηγός των βασιβουζούκων, στα γεγονότα του Ηρακλείου τον Αύγουστο του 1898, ήταν ο περιβόητος Αλή Ούμπασης, που κρεμάστηκε μετά τα γεγονότα από τους Άγγλους. 
του Κώστα Μανετάκη
Βρισκόμαστε στην Κρήτη, εποχή Τουρκοκρατίας , λίγο πριν τις μεγάλες εξεγέρσεις, και την μεγάλη σφαγή του Ηρακλείου. Ανάστατος ο τόπος, ταραχές και φονικά απ άκρη σ άκρη. Ξεσηκωμός και μάχες κι από τις δύο πλευρές. Οι Χριστιανοί έχουν να αντιμετωπίσουν και του περίφημους Βασιβουζούκους.

Σαν σήμερα: η μάχη στο Εσκί Σεχίρ (Video)

Σαν σήμερα: η μάχη στο Εσκί Σεχίρ (Video)
Το 1497 ο Πορτογάλος Βάσκο ντα Γκάμα αποπλέει από τη Λισαβώνα με προορισμό την Ινδία. Θα γίνει ο πρώτος εξερευνητής, που θα τα καταφέρει δια θαλάσσης.

Το 1693 για πρώτη φορά επιβάλλεται στολή στους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.

Το 1709 στη μάχη της Ποτλάβα, στην Ουκρανία, ο τσάρος της Ρωσίας Πέτρος Α' νικά τον βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολο Ζ', τερματίζοντας έτσι τον ρόλο της Σουηδίας ως μία από τις Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης.

Μεθυσμένος τουρίστας μπήκε σε εκκλησία στα Μάλια και άρχισε να χορεύει!

Μεθυσμένος τουρίστας μπήκε σε εκκλησία στα Μάλια και άρχισε να χορεύει!
Ότι και να συμβεί τελικά τα Μάλια παραμένουν Μάλια για τους νεαρούς τουρίστες.Μπορεί φέτος η κίνηση να είναι μειωμένη, τα παρατράγουδα ελάχιστα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνουν περίεργα περιστατικά.
Όπως αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή στη λειτουργία, όταν ένας 19χρονος τουρίστας μπήκε μέσα στην Εκκλησία κι άρχισε να χορεύει και να τραγουδάει.

Η Ελλάδα υποδέχθηκε 10.600 αρχαιότητες από τη Γερμανία

Η Ελλάδα υποδέχθηκε 10.600 αρχαιότητες από τη Γερμανία
Μία λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του ΥΠΠΟΑ για τον επαναπατρισμό τουλάχιστον 10.600 αρχαιοτήτων από τη Γερμανία.
Τα αρχαία αντικείμενα είχαν εξαχθεί παράνομα από την Ελλάδα στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, ο διευθυντής του γερμανικού μουσείου Pfahbaumuseum, Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, καθώς και η «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης, Αγγέλικα Ντούζουγλη, επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, από τη διατριβή της οποίας ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια η όλη η περιπέτεια της επιστροφής.

Οι χριστιανικές...τρομοκρατικές ομάδες και το Κοράνι

Οι χριστιανικές...τρομοκρατικές ομάδες και το Κοράνι
του Κώστα Ζαφειρίου
Στην ιστοσελίδα "το Ισλάμ για Έλληνες" διαβάσαμε άρθρο του Αχμάντ Ελντίν (ισχυρίζεται ότι είναι έλληνας μουσουλμάνος ) με τίτλο:«Γιατί οι Χριστιανικές τρομοκρατικές οργανώσεις δεν αποκαλούνται «Χριστιανιστικές»;»
Ακολουθεί το άρθρο:

«Στο άκουσμα της πρότασης «τρομοκρατική οργάνωση» τι θα σκεπτόμασταν άραγε; Θα σκεπτόμασταν μια οργάνωση που σφάζει στο όνομα του Ιησού και του αγίου πνεύματος; Φυσικά και όχι. Και είναι πολύ λογικό όταν βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από «νέα» για το τι εστί τρομοκρατική οργάνωση. Η τρομοκρατική οργάνωση, για πολλούς, πρέπει να απαρτίζεται από Μουσουλμάνους. Όταν δεν έχουμε Μουσουλμάνους τρομοκράτες τότε η είδηση δεν πουλάει.

Επιβάλλουν τουρκικά ονόματα στα μειονοτικά ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης

Επιβάλλουν τουρκικά ονόματα στα μειονοτικά ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Σε άλλη μια προκλητική ενέργεια σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων της Κωνσταντινούπολης, προχώρησε το τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, (6/7/2014).

Απίστευτο! Οι Γερμανοί έβαλαν διόδια στους δρόμους για τους Ευρωπαίους!

germania-dromoi-660

Σε μία απίστευτη ρύθμιση...
που ουσιαστικά αντιβαίνει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας καθώς αποφάσισε οι οδηγοί αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της Γερμανίας, να καταβάλουν ειδικά τέλη κυκλοφορίας.

Αν μπορεί, ας μας πει...

Μπορεί η Επιστήμη να μας πει, πώς ο μεγάλος Προφήτης Ησαΐας 700 χρόνια πριν τη Γέννηση του Χριστού...

Η Θεολογική σημασία της καμπάνας.

ΕΙΝΑΙ μερικές φορές πού, ὅταν δέν ἔχουμε κατανοήσει το βαθύτερο νόημα προσώπων, καταστάσεων, ἀντικειμένων καί λέξεων, εὔκολα, ἀζύγιστα, ἐπιπόλαια καί ἐπιδερμικά τά πολεμοῦμε...
Και πρωτίστως μιλῶ γιά τόν ἑαυτό μου.
Γιʼ αὐτό καί ταπεινά καταθέτω τά ἑξῆς, γιά τά ὁποῖα ἄν ἔχω λάθος διορθῶστε με. Καί γιά νά γίνουμε σαφέστεροι τό θέμα εἶναι περί καμπανῶν.

Ἄς δοῦμε πρῶτα σύντομα την ἱστορική τους προέλευση καί σημασία, ἀντλώντας στοιχεῖα α) ἀπό τήν «Ἀργολική ἀρχειακή βιβλιοθήκη ἱστορίας καί πολιτισμοῦ», και συγκεκριμένα ἀπό τό ἄρθρο μέ τίτλο "Καμπαναριά" τοῦ πρωτοπρ. Γεωργίου Σελλῆ καί β) ἀπό τόν ἱστότοπο «Συνοδοιπορία» καί συγκεκριμένα τό ἄρθρο μέ τίτλο "Τό σήμαντρο-Σύμβολο μοναχισμοῦ".

O πρώτος Εθνικός ύμνος της Ελλάδος! …Για της Πατρίδος την Ελευθερίαν, για του Χριστού την πίστιν την αγίαν

O πρώτος Εθνικός ύμνος της Ελλάδος!
Ω, λυγηρόν και κοπτερόν σπαθί μου,
κι εσύ τουφέκι, φλογερόν πουλί μου.

Εσείς τον Τούρκον σφάξατε,
τον τύραννον σπαράξατε,
ν’ αναστηθεί η Πατρίς μου,
να ζήσει το σπαθί μου.

Τι λέει η παράδοση για την έλευση της Θεοτόκου στο Άγιο Όρος

Τι λέει η παράδοση για την έλευση της Θεοτόκου στο Αγιο Ορος


Η παράδοση περί της ελεύσεως της Θεοτόκου στο Άγιον Όρος Άθως ως απαρχή για την τιμή της από τους Αγιορείτες μοναχούς. Βαθειά πεποίθηση των Αγιορειτών μοναστών σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του αθωνικού μοναχισμού ήταν και παραμένει ότι η Παναγία είναι η προστάτιδα του Αγίου Όρους, που φυλάει τον Άθωνα και τους ασκούμενους σ᾿ αυτό πατέρες, επαγρυπνώντας και πρεσβεύοντας γι᾿ αυτούς.

Τα κυριότερα αστικά κέντρα στη βυζαντινή Θεσσαλία Α΄

Τα κυριότερα αστικά κέντρα στη βυζαντινή Θεσσαλία Α΄
του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
 
1.Τρίκαλα: Τα Τρίκαλα διατηρούσαν το αρχαίο τους όνομα Τρίκκη σ’ όλη τη διάρκεια της Πρωτοβυζαντινής Εποχής. Πρώτη αναφορά στο νέο όνομα της πόλης παρατηρούμε στην «Αλεξιάδα» της Άννας Κομνηνής. Η κατάληξη αυτή του τοπωνυμίου οφείλεται στο βλάχικο ιδίωμα. Στη Λατινική γλώσσα, απ’ την οποία προέρχονται τα βλάχικα, δεν υπήρχαν άρθρα, αλλά αντ’ αυτών χρησιμοποιούνταν η αντωνυμία ille, illa, illud δίπλα σε κύρια ονόματα. Έτσι έχουμε: Τρίκκα – illa = Τρίκ(κ)αλα.

Το συγκινητικό γράμμα του πατέρα στο παιδί του...

Το συγκινητικό γράμμα του πατέρα στο παιδί του...
Προσπάθησε να καταλάβεις πως στην ηλικία μου δεν ζεις, επιβιώνεις
«Εάν μια μέρα με δεις «γέρο»... εάν λερώνομαι όταν τρώω και δεν μπορώ να ντυθώ... έχε υπομονή. Θυμήσου πόσο καιρό μου πήρε για να σου τα μάθω... Εάν, όταν μιλάω μαζί σου, επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα, μην με διακόπτεις άκουσέ με. Όταν ήσουν μικρός κάθε μέρα σου διάβαζα το ίδιο παραμύθι μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.

ΓΑΛΛΙΑ: Διαμαρτυρία (με λουκάνικα και κρασί) κατά του Ραμαζανιού στις 9 Ιουλίου

ΓΑΛΛΙΑ: Διαμαρτυρία (με λουκάνικα και κρασί) κατά του Ραμαζανιού στις 9 Ιουλίου
H αφίσα (βλέπε συνέχεια κειμένου) ανακοινώνει ότι στις 9 Ιουλίου, οι κινήσεις ‘Riposte Laïque’ (στην ουσία πρόκειται για ιστοσελίδα) και ‘Résistance Républicaine’ θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία μπροστά από το Δημαρχείο του Παρισιού του οποίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Ραμαζάνι είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σημειώστε ότι αυτό το Ραμαζάνι άρχισε στις 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου.

Μουφτής Κομοτηνής: «Ναι» για τμήμα ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη και τζαμί στην Αθήνα-Ζητάει και νεκροταφείο (BINTEO)

Μουφτής Κομοτηνής: «Ναι» για τμήμα ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη και τζαμί στην Αθήνα-Ζητάει και νεκροταφείο (BINTEO)
Ημέρες ραμαζανιού είναι αυτές για τους μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, με τον σοφολογιότατο μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή να σημειώνει το νόημα της σημαντικής αυτής θρησκευτικής μουσουλμανικής γιορτής νηστείας. Ο ίδιος αναφερόμενος σε δύο σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας εκφράζει την υποστήριξη του στην λειτουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

Αλβανοί των Σκοπίων: στο μεταίχμιο της εθνοτικής ή θρησκευτικής συγκρούσης

Αλβανοί των Σκοπίων: στο μεταίχμιο της εθνοτικής ή θρησκευτικής συγκρούσης
Του Jordan Jorgji
(Υποψήφιος Διδάκτωρ στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο) 
Ταραχές ξέσπασαν στα Σκόπια, πρόσφατα, μεταξύ Αλβανών και αστυνομίας, όταν οι πρώτοι διαδήλωσαν βίαια κατά της απόφασης του δικαστηρίου για την πενταπλή δολοφονία του 2012, κοντά στη λίμνη Σμίλκοβσκο, όπου εκτελέστηκαν πέντε Σλαβοσκοπιανοί. Αυτές τις μέρες, το δικαστήριο της χώρας, επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε πέντε άτομα, για τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών. Σύμφωνα με τις αρχές των Σκοπίων, οι φερόμενοι ως δράστες, είναι αλβανόφωνοι, οι οποίοι συνδέονται με ακραίες ισλαμικές οργανώσεις.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΑΝΤ1... ΓΥΡΝΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ... "ΤΟΥΡΚΟΥΣ"!!!

«Τουρκικά για αρχαρίους»

«Η παραγωγή "Το νησί" ήταν μια σειρά που έφτασε στο 75% τηλεθέαση. Το "Κάτω Παρτάλι" στο 60%. Τις αναφέρω ως παράδειγμα, για να τονίσω ότι μόνο η ελληνική μυθοπλασία (κωμωδία ή δράμα) και η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου καταφέρνουν να κρατούν το ενδιαφέρον, το χαμόγελο και τη συγκίνηση του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού στην κορυφή. Στο πλαίσιο αυτό συζητάω με τον ΑΝΤ1 για μια σειρά, που μας έρχεται από τη Γερμανία και έχει να κάνει με τον έρωτα που είναι τυφλός. Δεν μπορώ να πω πολλά, σε δέκα ημέρες θα γνωρίζω περισσότερα».
Αυτά δηλώνει στην «Espresso» ο Στέλιος Μάινας, ο Γιώργης του «Νησιού», λίγο πριν από την επιστροφή του στη μικρή οθόνη.